Mance u zadnjim sekundama pogodio za finale

KOŠARKAŠI Zagreba ostvarili su golem uspjeh, pobijedivši u vrlo dramatičnoj utakmici razdrmanu Cibonu, jednu od 16 najboljih europskih momčadi, što im je donijelo plasman u finale Kupa Krešimira Čosića. Krajnji rezultat od 87-85 (49-45) samo će dodatno pokazati koliko je izjednačena utakmica odigrana danas parketu karlovačke dvorane.

Košarkaši iz Trnskog u utakmicu su ušli vrlo preplašeno, sa čak pe izgubljenih lopti, no Cibona je ponovo imala katastrofalan šut, pa su se Mrav držali. Dominirali su u skoku i zabili su Ciboni u prvo dijelu 49 koševa. U nastavaku, euroligaši usporavaju ritam i padaju obrani, Zagreb je u vodstvu, ali ne i u tolikoj prednosti...

U sjajnoj završnici pobjedu Zagrebu je donio Marijan Mance tricom s devet metara preko ruke Marina Rozića u posljednjoj sekundi utakmice. Prethodno je pet sekundi prije kraja Davor Marcelić pogodio tricu za vodstvo Cibone 85-84, a zatim je Mance uzeo loptu pod svojim košem, preveo ju preko gotovo čitavog terena i pogodio za zasluženo slavlje "mrava".

Mance je utakmicu završio sa 31 košem, Joško Garma je ubacio 16 za pobjednike, dok su kod Cibone najbolji bili Bennett Davison sa 20 i James Sconnie Penn sa 18 ubačaja.

U drugom polufinalu u 18.30 sati igraju Zadar i Cedevita, dok je finale na rasporedu u nedjelju u 17.30.

D.R.

 

Pročitajte više