PREMIERSHIP

Manchester City nakon dvije godine ponovno ima "devetku"

Foto: EPA

GABRIEL JESUS sljedeće sezone nosit će dres Manchester Cityja s brojem devet.

Brazilska zvijezda već nosi kultni broj u reprezentaciji Brazila, ali kada je potpisivao ugovor s Građanima u siječnju 2017. godine, dres s ovim brojem bio je zauzet, nosio ga je Španjolac Nolito.

Krilni napadač napustio je Manchester nakon samo jedne sezone pa je čuvena "devetka" na Etihadu bila bez vlasnika pune dvije godine.

Guardiola i City ovim potezom Brazilcu daju do znanja da računaju na njega

Ovim potezom Manchester City želi dati do znanja Jesusu da ozbiljno računa na njega u budućnosti, pogotovo nakon glasina koje su se pojavile da bi igrač volio potražiti novi izazov. Gabriel Jesus prošlog kolovoza produljio je ugovor s Cityjem do ljeta 2023. godine.

Kun Aguero zacementirao mjesto u prvih 11, Gabriel Jesus će se morati naoružati strpljenjem

Unatoč činjenici da ga je City platio Palmeirasu 32 milijuna eura, mladi Brazilac morao se pomiriti sa sporednom ulogom iza raspoloženog Sergija Aguera. Ipak, Gabriel Jesus iskoristio je svaki put šansu koju mu je Pep Guardiola ukazao i kupio je povjerenje katalonskog maga s 21 golom u 46 nastupa u minuloj sezoni, u kojoj su Građani uzeli sve domaće trofeje.

Katalonac i City odlučili su "devetkom" uvjeriti Jesusa da i dalje ozbiljno računaju na njega, iako je i iduće sezone Kun Aguero, po svemu sudeći, zagarantirani starter u momčadi.

Brazilac je prethodne dvije sezone nosio dres Cityja s brojem 33.

Pročitajte više