KRIMINAL U SPORTU

Manchester City oštro odgovorio na navode da će ih se izbaciti iz Lige prvaka

Foto: EPA-EFE

NEW YORK TIMES objavio je članak u kojem navode kako bi UEFA nakon završetka istrage o kršenju financijskog fair-playa i mnogih drugih radnji mogla zabraniti Manchester Cityju nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Već mjesecima City je predmet istrage UEFA-inih regulatornih tijela, a ista su se prije dva tjedna sastala u Nyonu kako bi raspravljala o zaključcima istrage. Konačnu odluku javnosti će prezentirati voditelj istrage, inače bivši premijer Belgije Ives Laterne, a očekuje se da će tražiti izbacivanje Cityja iz europskih natjecanja na minimalno godinu dana.

Manchester City danas je oštro odgovorio na spomenute navode u priopćenju za Daily Mail.

"Klub u potpunosti surađuje s neovisnim istražiteljima iz CFCB IC-a koji pregledavaju cijeli slučaj. Oslanjamo se na njihovu neovisnost i riječi UEFA-e 7. ožujka koji su napomenuli da 'neće davati dodatne komentare oko problema sve dok istraga traje'. Zato je navođenje izvora New York Timesa kao 'ljudi bliskih slučaju' vrlo zabrinjavajuće. Implicira se da dobra vjera Manchester Cityja u istragu CFCB IC-a nije istinita ili da cijeli proces služi nekim individualcima da unište reputaciju kluba i komercijalne interese. Ili oboje. Optužbe o financijskim nepravilnostima su u potpunosti lažne i dokaz te činjenice proslijeđen je istražiteljima", stoji u priopćenju.

Još uvijek nije sigurno na koju bi se sezonu odnosila kazna

Šeik Mansour uložio je milijarde eura u pojačanja, plaće igrača i osoblja i izgradnju infrastrukture u zadnjih 10 godina, ali sve to moglo bi mu biti uzalud ako ovaj plan  istražitelja bude uvažen. Nije jasno bi li se, kada bi prijedlog bio prihvaćen, kazna za City odnosila na sljedeću sezonu Lige prvaka ili tek na onu kasniju, 2020./21.

Naravno, City će u slučaju da UEFA donese sankcije imati pravo na žalbu pred CAS-om, a sigurno će ga i iskoristiti ako budu morali jer su i ranije ove godine u priopćenju istaknuli kako "odbacuju sve optužbe kao neistinite". 

 

Pročitajte više