UEFA

Manchester City se vratio u Uefino okrilje. Ovako to komentira Aleksander Čeferin

MANCHESTER City je bio posljednji klub koji je potpisao pristupanje osnivačkoj skupini Superlige i uz Chelsea prvi koji je najavio da iz nje izlazi. Žurno je tu potvrdu i istaknuo na službenim kanalima kojima komunicira, a vrlo brzo potom i dobio odgovor iz Uefe.

Njen predsjednik Aleksander Čeferin zaprijetio je ranije osnivačima Superlige da će snositi posljedice zbog osnivanja natjecanja zatvorenog tipa u kojem bi igrali samo najbogatiji europski klubovi. Nakon što je Manchester City iskomunicirao izlazak iz Superlige, klub je dobio kraći odgovor Uefe koji potpisuje Čeferin:

''Oduševljen sam što mogu izraziti novu dobrodošlicu Manchester Cityju u europsku nogometnu obitelj'', poručio je Uefin prvi čovjek napisavši da je klub postupio mudro što je poslušao glasove, među njima i glasove navijača, koji su ukazivali na dobre stvari aktualnog nogometnog poretka.

 

''Kao što sam rekao na Uefinom kongresu, treba imati hrabrosti priznati pogrešku, a ja nikad nisam sumnjao da je City to sposoban. Taj klub daje našem sportu veliku vrijednost i presretan sam što ćemo nastaviti suradnju'', poručio je Čeferin.

Pročitajte više