Manchester desetkovan ozljedama uoči polufinala Lige prvaka protiv Milana

VEČERAS na Old Traffordu desetkovani Manchester United dočekuje Milan u prvoj utakmici polufinala nogometne Lige prvaka.

Na jučerašnjem treningu Manchestera samo je deset igrača, uz golmane, bilo sposobno trenirati, a "Crveni vragovi" najtanji su u obrani. Rio Ferdinand, Gary Neville, Nemanja Vidic, Mikael Silvestre i Craig Cathcart sigurno će propustiti ovaj ogled, a upitan je i Patrice Evra.

U veznom redu Sir Alex Ferguson neće moći računati na Ji-Sung Parka i Kierana Richardsona, dok će napad biti oslabljen za ozlijeđenog Louisa Sahu. Ole Gunnar Solskjaer također je izostao s treninga u ponedjeljak, ali se očekuje da će Norvežanin večeras biti spreman.

Ipak, trener Manchestera nije zabrinut izostankom velikog broja igrača: "Svi ključni igrači su mi na raspolaganju. Naravno, igrači poput Ria Ferdinanda i Garyja Nevillea će nam nedostajati, ali zadovoljan sam momčadi koju imam i raspoloženje je dobro".

Ipak, Alex Ferguson dodao je kako ga brine što klupa neće biti kvalitetna kao inače, a večeras će na njoj sjediti igrači poput Chrisa Eaglesa, Fang Zhou Donga, Kierana Leea i Michaela Barnesa.

Na drugoj strani, u Milanu, trener Carlo Ancelotti brine se samo zbog jedne ozljede, vratara Dide. Brazilac ima problema s ramenom, a ne bude li do večeras spreman, zamijenit će ga Željko Kalac.

Rossoneri u utakmicu ulaze s gotovo kompletnom momčadi, bez Ronalda, koji je došao u klub u zimskom prijelaznom roku i nema pravo nastupa u Ligi prvaka, budući da je već igrao za Real Madrid u prvom dijelu sezone, a nogometna lekcija koju je Manchester na Old Traffordu održao Romi, pobijedivši ih 7:1, Ancelottija ne zabrinjava previše.

"Manchester je sigurno među najboljim klubovima u Europi, ali teško je reći tko je najbolji. Uvjereni smo da možemo odigrati dobro. Ne osjećamo strah, samo veliko poštovanje prema momčadi protiv koje igramo", rekao je Ancelotti.

Manchester i Milan šest su puta međusobno igrali u europskim natjecanjima. Dva puta je slavio Manchester, a četiri puta Milan. Svaki put kad su se ova dva kluba susrela u fazi ispadanja nekog europskog natjecanja, Talijani su izbacili Engleze.

"Crveni vragovi" na domaćem su terenu nanizali pet domaćih pobjeda u Ligi prvaka, a na Old Traffordu neporaženi su još od 2005. Posljednji poraz na domaćem terenu nanio im je upravo Milan.

Bez obzira na ozljede u momčadi Manchestera, susret ovakva dva europska nogoetna diva može biti sve, samo ne predvidiv, a večeras nas u polufinalu Lige prvaka očekuje nogometni spektakl. Ništa manje zanimljivo neće biti ni u srijedu, kad će na Stamford Bridgeu snage odmjeriti Chelsea i Liverpool.

M.Č.
Foto:AFP

Pročitajte više