FA Cup

MANCHESTER UNITED - LIVERPOOL 3:2 Bruno produbio krizu Kloppove momčadi

Foto: EPA

MANCHESTER UNITED je u četvrtom kolu FA Cupa na domaćem terenu svladao najvećeg rivala Liverpool 3:2.

Pobjednički gol za momčad Ole Gunnara Solskjaera je postigao Portugalac Bruno Fernandes u 78. minuti susreta. Zabio je iz slobodnog udarca s ruba kaznenog prostora, a lopta je odsjela u Alissonovom kutu pa se brazilski golman može prozvati krivcem.

Greenwood i Rashford su radili velike probleme obrani Liverpoola

Goste je u 18. minuti u vodstvo doveo Mohamed Salah nakon što ga je predivnom asistencijom uposlio Roberto Firmino. Vratar Uniteda Dean Henderson je istrčao kako bi egipatskom napadaču smanjio kut, ali je Salah predivno prebacio loptu preko vratara domaćih.

Samo osam minuta kasnije je Mason Greenwood vratio stvari na početak. Lijepo je asistirao Marcus Rashford koji je s lijeve strane na centru vidio natrčalog Greenwooda koji je akciju završio pogotkom.

Liverpool je ove godine pobijedio samo juniore Aston Ville

Početkom drugog dijela su se uloge zamijenile. Greenwood je ovoga puta asistirao Rashfordu koji je sam istrčao pred Alissona i lijepo pogodio u suprotni kut Liverpoolovog gola. Deset minuta kasnije je Salah pogodio drugi put na utakmici. Opet je asistirao Firmino, ali nije bilo dovoljno jer je pred kraj Fernandes presudio momčadi Jürgena Kloppa.

Podsjetimo, Liverpool je u 2021. godini upisao samo jednu pobjedu. U trećem kolu FA Cupa je aktualni engleski prvak pobijedio Aston Villu rezultatom 4:1. Ali bio je to susret protiv juniora Aston Ville jer su igrači prve momčadi bili u samoizolaciji zbog koronavirusa.

Pročitajte više