Manchester United raskida ugovor sa Barthezom

MANCHESTER United u utorak se dogovorio sa vratarom Fabienom Barthezom (32) o raskidu ugovora, koji će službeno biti razvrgnut 30. lipnja 2004.

Barthez je napustio "Crvene Vragove" u listopadu prošle godine nakon što je izgubio mjesto prvog vratara, te je otišao na devetomjesečnu posudbu u Olympique Marseille.

Kako je u Marseille došao nakon isteka prijelaznog roka u Francuskoj, između vratnica je mogao stati tek od siječnja 2004., a tada je iz prve momčadi istisnuo našega Vedrana Runju.

Barthez je došao u Manchester United u lipnju 2000. za 14.18 milijuna dolara iz francuskog prvoligaša Monaca,no zbog loše forme menadžer Uniteda Alex Ferguson otpisao ga je s mjesta prvog vratara kluba na kraju prošle sezone.

"Najpoznatiji francuski ćelavac" je za Marseille branio još 1993. godine kada je Olympique u finalu Kupa prvaka pobijedio Milan u Muenchenu (1:0).

Mjesto prvog vratara Manchestera danas čvrsto drži Tim Howard, a istovremeno s viješću o raskidu ugovora sa Barthezom, klub s Old Trafforda je objavio da je u prvom dijelu sezone 2003/04. imao profit od 26.8 milijuna funti.

Pročitajte više