Manchester United se oprostio od Raphaëla Varanea

Foto: EPA

FRANCUSKI branič Raphaël Varane (31), koji je s Francuskom 2018. osvojio naslov svjetskog prvaka, napustit će Manchester United kada mu istekne ugovor na kraju sezone, objavio je engleski prvoligaš. Varane, koji se povukao iz reprezentacije nakon izgubljenog finala na Svjetskom prvenstvu 2022. od Argentine, igra tri sezone na Old Traffordu, dok je prije toga deset godina nosio dres Real Madrida.

"Varane je donio ogromnu količinu klase i iskustva u momčad u 93 utakmice koje je dosad odigrao", ističe Manchester United na svojim stranicama najavljujući odlazak jedne od svojih najvećih zvijezda. S Realom je osvojio četiri naslova u Ligi prvaka i tri u La Ligi, a onda se u kolovozu 2021. priključio Unitedu u transferu vrijednom 40 milijuna eura.

S Unitedom je osvojio Liga kup u sezoni 2022./2023., a ukupno je odigrao 67 utakmica u Premier ligi, uključujući 58 kao starter. "Svi u Unitedu zahvaljuju Raphu na njegovoj pomoći i žele mu sve najbolje u budućnosti", napisao je klub. Zasad nije poznato gdje će nastaviti karijeru.

Pročitajte više