Mancini: Zlatan može odlučiti kad i kako će zabiti gol

"ZLATAN je fenomen koji se, kao što sam uvijek tvrdio, može samo još poboljšati", rekao je trener Intera Roberto Mancini, nakon nedjeljnog derbija protiv Milana, u kojem je švedski reprezentativac odigrao sjajno drugo poluvrijeme i bio najzaslužniji pojedinac u pobjedi Nerazzura.

"Mislim da je Ibrahimovič došao do toga da gotovo može odlučiti kad i kako će zabiti, što je i napravio u drugom poluvremenu utakmice protiv Milana, a može to ponoviti kad god želi. Još se može puno poboljšati, a već je sad dominantan u svemu što čini", kaže Mancini, prenose talijanski mediji.

Ibrahimovič je dodatne pohvale zaslužio i kad je nakon utakmice protiv Valencije priznao kako nije odigrao onako kako je trebao, što je Inter koštalo ispadanja iz Lige prvaka.

"Igrači su svjesni svojih sposobnosti i jako dobro znaju kad su odigrali dobro, a kad su pružili predstavu ispod svojih mogućnosti. Njegova gesta, preuzimanje odgovornosti, je bila jako lijepa prema ostatku momčadi, ali ja mislim da je dao sve od sebe. Jedino mu je možda nedostajalo malo agresivnosti pred protivničkim golom. Ali sve je to nogomet, i isto kao što smo prihvatili sve pobjede do sada moramo prihvatiti i ispadanje iz Lige prvaka, koje je uslijedilo pomalo nezasluženo, nakon dva izjednačena rezultata. Ali ne smijemo sad to napuhivati i stvarati dramu iz ničega", kaže Mancini.

Mancini je posebno pohvalio i kapetana Javiera Zanettija koji je uspješno preuzeo ulogu veznog igrača umjesto svoje standardne pozicije braniča.

"Mislim da je Zanetti, koji je počeo kao branič, ove sezone bio fenomenalan na sredini terena. Zbog svojih sposobnosti i svestranosti može dobro odigrati na svakoj poziciji. Tridesetak mečeva svi su govorili kako je Zanetti fenomenalan u veznom redu, a nakon ovih 0-0 s Valencijom pročitao sam negdje kako ne bi smjeli braniče stavljati na poziciju veznih igrača. Ali i dalje ostaje činjenica da je on izvrstan veznjak. Problem je što u Italiji postoji oko 50 milijuna trenera. Oni koji su najpametniji dan nakon utakmice mogu govoriti što god hoće, takve se stvari uvijek događaju i uvijek će se događati", smatra Mancini.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više