Mandžukić, Ibrahimović, Rebić. To je balkanski tercet koji će vladati Milanom

Foto: EPA/Grafika: Index

MARIO Mandžukić će potpisati za Milan, postalo je to jasno danas nakon što je posao objavio Fabrizio Romano, najugledniji talijanski novinar kada su transferi u pitanju. 

Hrvatski napadač nakon malo više od godine dana vraća se u Serie A, ali ne u Juventus, već u dres velikog rivala iz Milana s kojim će jurnuti po Scudetto.

Želja je titula

Milan je ove sezone jedno od najvećih iznenađenja u ligama Petice jer na polusezoni drži vrh talijanske Serie A i izgleda kao najozbiljniji kandidat za titulu.

U proteklih godinu dana Milan su na svojim leđima nosili Ante Rebić i Zlatan Ibrahimović. Obojica su imali periode od nekoliko mjeseci kad su vukli klub u teškim trenucima, kad se činilo da samo oni u ekipi mogu zabiti gol, a sada je u balkansku jednadžbu dodan i Mario Mandžukić.

Mandžukić kao prevaga

On je doveden kako bi se ojačala konkurencija u napadu, ali i kako bi svojim iskustvom osvajanja velikih titula pomogao Milanu da nakon deset godina vrati Scudetto na San Siro. 

U Italiji je od 2015. do 2019. godine igrao za Juventus i odigrao nekoliko sjajnih utakmica upravo protiv Milana kojem je zabio dva gola i koji je pobijedio u osam od deset susreta. Dolaskom Maurizija Sarrija u Juventus 2019. godine Mandžukić je otpisan pa je na kraju te godine otišao u Katar.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Pročitajte više