Mandžukić: Nisam sebičan!

DINAMOVI nogometaši, uoči utakmice s Baselom očigledno su usuglasili stavove, pa javnost i navijače uglas mole samo za jednu stvar - strpljenje.

"Bilo bi nam puno lakše igrati na domaćem terenu, gdje baš i nismo najbolji kada su u pitanju europske utakmice, da je publika malo strpljivija. Vani uvijek igramo puno bolje, ali ni sam ne znam zašto je tomu tako. Nije nas frka domaćeg terena, ipak su tu naši navijači. Ali molim ih da shvate kako nije neuspjeh ako u 20. minuti ne vodimo 3:0." - poručio je Dinamov kapetan Luka Modrić, koji će biti potpuno spreman istrčati protiv švicarskog prvaka.

"Koljeno standardno šteka, ali neće biti problema."

U bolnici na Maksimiru i dalje su stalni pacijenti Boško Balaban i Mihael Mikić, no trener danima strahuje za svog trkača Nikolu Pokrivača. Veznjak koji bi u paru s Ognjenom Vukojevićem trebao odraditi prljavi posao na najvišem nivou, jer će se utakmica s Baselom lomiti upravo na sredini terena, tvrdi kako se osjeća puno bolje. Jučer je trenirao, ali bol i dalje nije u potpunosti iščeznula.

Dinamov profesor naći će se u nezgodnoj situaciji u slučaju da Pokrivač ipak ne bude mogao zaigrati, a dilema postoji i oko izbora drugog napadača. U kombinaciji su Josip Tadić, Tomo Šokota i Davor Vugrinec.

Jedini "siguran" napadač ove sezone u modrom dresu, Mario Mandžukić, nije htio odati za koga navija da mu pravi društvo o ofenzivi, ali nije tajna da najbolje djeluje u tandemu sa Tomom Šokotom;

"Nemam svog favorita i zaista nije bitno tko će zaigrati jer mislim da će svaki igrač dati sve od sebe i dokazati da zaslužuje biti u Dinamu. Naravno da mi je drago da sam ja unutra, ali to sam zaslužio svojim igrama i zalaganjem na treningu." - kaže Mandžukić.

U posljednje je vrijeme bivši Zagrebaš uspio obuzdati temperament koji ga je krasio dok je na posao odlazio u Kranjčevićevu. Pomirio se izbornikom mlade reprezentacije Draženom Ladićem, ostajući pri svojim ranijim tvrdnjama da se noćni bijeg nikada nije niti dogodio, već je iz mlade selekcije udaljen zbog zabušavanja na treningu. Još kad bi se okanio soliranja u završnici akcija, kao pred kraj prvoligaškog susreta u Vinkovcima...

"Nisam sebičan! istina je da sam protiv Cibalije u par situacija mogao dodati, ali ja sam napadač i živim od golova. Krenuo sam u akciju i jednostavno vidio gol... U većini slučajeva dodajem suigraču koji je u boljoj poziciji, vidjelo se to i u HNL-u, gdje sam često asistirao, Ponavljam, nisam nikakav sebičnjak. Trener me nakon Vinkovaca nije posebno upozoravao, samo je kazao da sam ipak mogao proigrati suigrača u nekoliko situacija. A što se žutih kartona tiče, ne znam kada sam ga skupio posljednji put. Nije me trener smirio već sam shvatio da mi takvo ponašanje može biti veliki teret u daljnjoj karijeri." - tumači Dinamov napadač.

Razgovaralo se, dakako, i o Baselu. Među Dinamovim igračima često se može čuti komentar; nisu oni kao Werder i Ajax, no Mandžukić je želio dodati da se i Hazar činio poput bezopasne momčadi;

"Ovo je Europa, svaka ekipa je dovoljno jaka da ti zagorča život."

Slično razmišlja i modri kapetan, uz napomenu da čvrsto vjeruje u Dinamov prolazak u daljnju fazu natjecanja.

"Kada su izvučene skupine Lige Uefa rekao sam odmah da neće biti lako. No, objektivno smo mogli i gore proći. HSV je druga momčad u prvenstvu, Rennes u Francuskoj pokazuje možda i najbolju formu i glupo je što neki misle da Dinamo mora proći. Istina je da nismo pod pritiskom kakav je vladao prije nego što smo se plasirali u grupu, ali želja je i dalje ogromna."

D.R.
Foto: I.L.

Pročitajte više