Mandžukić: Werder je uvijek bio moj izbor

"HRVATSKI strijelac Mandžukić opet je na Werderovom radaru" piše Bild o igraču "čije dovođenje je već dva puta propalo zbog velikog potraživanja zagrebačkog Dinama."

"Werder sada ponovno želi na Weser dovesti 23-godišnjeg napadača koji je 10 puta nastupio za hrvatsku reprezentaciju" ističe Bild i citira Mandžinog zastupnika Ivana Cvjetkovića: "Točno je, Werder opet pokazuje zanimanje za Mandžukića i više ćemo znati nakon Božićnih blagdana".

Najtiražniji njemački list navodi kako bi po svemu sudeći Mandžukić u siječnju trebao Zagreb zamijeniti Bremenom. "Gazda Dinama Zdravko Mamić je objavio da u zimskoj pauzi može otići za 10 milijuna eura, što je prilično velika cifra i ukoliko bi Werder toliko platio, Mandžukić bi postao najskuplji igrač u povijesti, što je dosad bio Carlos Alberto, za kojeg je plaćeno 8.5 milijuna eura" podsjeća Bild.

No, Mamić je ovaj put spreman spustiti cijenu. Čini se da želi mir u svlačionici, a Jurčić je odavno želio prodati "divljeg konja". Situacija na tržištu je teška, Mamić je prisiljen korigirati stavove...

Madžukić se preko njemačkih medija nudi Werderu: "Bili su moj izbor prošle zime i ovog ljeta"

List preko dopisnika iz Bremena doznaje kako su pregovori u punom jeku a citira se i Mandžukićeva izjava po kojoj ne meže dočekati da pojača klub koji je trenutno na 6. mjestu Bundeslige.

"Cvjetković je još prije mjesec dana bio na pregovorima  s Klausom Allofsom, sportskim direktorom Werdera" piše Bild.

Dvije kvake: Ne može igrati u eurokupovima i trebalo bi prodati jednog napadača da mu se oslobodi mjesto

Uz Mandžukićevu skupoću, isti izvor navodi i još dvije otežavajuće okolnosti za realizaciju transfera - ove je sezone već igrao za Dinamo u Europa ligi i stoga u europskm natjecanju ne bi mogao pomoći Werderu, koji je impresivno okončao natjecanje u svojoj skupini EL i u prvom kolu nokaut faze igra protiv Twentea.

Osim toga, Mandžukićevim dolaskom došlo bi do velike gužve u napadačkim redovima Werdera, pa bi klub trebao prodati Bolivijca Marcela Morena ili Šveđanina Markusa Rosenberga.

Pročitajte više