TRANSFERI

Mane postao jedan od najplaćenijih igrača na svijetu. Evo koliko će zarađivati

Foto: EPA

SADIO MANE napustio je Liverpool i u transferu vrijednom 32 milijuna eura otišao u Bayern. Senegalski napadač tako je postao jedna od najvećih zvijezda Bundeslige, koju je ranije napustio Erling Haland, a mogao bi i Robert Lewandowski. Njemačkom nogometu bilo je potrebno veliko ime i ono je stiglo.

Kao takav imat će i visoku plaću. Isprva se govorilo kako će 30-godišnji Mane u Bayernu zarađivati oko 12 milijuna eura po sezoni. No Bild je objavio da je pristao na plaću malo manju od 20 milijuna eura godišnje, odnosno 1.65 milijuna eura mjesečno.

Plaće igrača u europskom nogometu nisu službeno poznate, ali prema dostupnim izvorima najvišu u Bayernu ima Lewandowski - oko 23 milijuna eura godišnje. Manuel Neuer, Thomas Muller i Leroy Sane imaju 20-ak milijuna eura, što znači da će Mane biti na njihovoj razini. Idući su Lucas Hernandez, Joshua Kimmich i Leon Goretzka s 18 milijuna eura godišnje. Isti je poredak gledajući cijelu Bundesligu.

Jedan od najplaćenijih na svijetu

Mane neće biti samo jedan od najbolje plaćenih igrača njemačkog nogometa nego i svjetskog. Daleko ispred njega ostaju igrači PSG-a: Kylian Mbappe s 90-ak te Leo Messi ili Neymar sa 60-ak milijuna eura godišnje. Primjerice, Cristiano Ronaldo u Manchester Unitedu ima oko 26 milijuna eura.

Kevin de Bruyne je u Cityju na 21 milijun eura, dok Antoine Griezmann u Atletico Madridu, Eden Hazard i donedavno Gareth Bale kao igrači Real Madrida imaju odnosno imali su 30-ak milijuna eura.

Pročitajte više