Mano Menezes najbliži klupi Brazila

AKTUALNI trener Corinthiansa Mano Menezes trebao bi postati novi izbornik brazilske nogometne reprezentacije, pišu u utorak mediji u toj južnoameričkoj zemlji.

O Globo navodi kako 48-godišnji Menezes ima pole position u utrci za klupu Seleçaa na kojoj je posljednje četiri godine sjedio Carlos Dunga.

No, nakon što su peterostruki svjetski prvaci na nedavnom Mundijalu u Južnoj Africi ispali već u četvrtfinalu, Dunga je dobio otkaz, a u javnosti se pojavilo nekoliko imena kandidata za njegova nasljednika. Bivši izbornik Luiz Felipe Scolari se sam isključio potpisavši za Palmeiras, a uz njega je u prvi plan iskočio i donedavni trener Milana Leonardo.

No on će, čini se, izgubiti utrku s Menezesom koji ima ugovor s Corinthiansom do 2011. godine, što ne bi trebao biti problem jer je predsjednik kluba Andres Sanchez dobar prijatelj s predsjednikom Brazilskog nogometnog saveza (CBF) Ricardom Teixeirom i rado će mu prepustiti svoga trenera.

Brazil 10. kolovoza igra prijateljsku utakmicu protiv SAD-a i zato čelnici CBF-a neće odugovlačiti s imenovanjem izbornika. O Globo tvrdi da će ime Dungina nasljednika biti poznato najkasnije do ponedjeljka.

Pročitajte više