Maradona: Europske momčadi vodit će glavnu riječ na SP-u

DIEGO MARADONA, jedan od najvećih nogometaša svih vremena, ustvrdio je da će na predstojećem Svjetskom prvenstvu važnu ulogu imati nove momčadi, ali prednost je ipak dao europskim reprezentacijama.

"Nema sumnji oko ozbiljnosti kojom su Nijemci pristupili u organizaciji SP-a i siguran sam da će postaviti visoke standarde. Vidjet ćemo što će pokazati nove momčadi koje na Svjetskom prvenstvu igraju prvi put te kako će se nositi s velikim momčadima. Upravo će te nove momčadi odrediti kako će teći predstojeći Mundijal." - izjavio je za njemački DPA "mali zeleni"

Maradona kaže kako najvažniji trenutak u njegovim nastupima na Svjetskim prvenstvima ipak nije 1986. godina, kada je s Argentinom u Meksiku osvojio prvo mjesto.

"Ima sam toliko važnih trenutaka u životu, iako oni nisu imali veze za Svjetskim prvenstvima. Puno mi je važniji trenutak kada sam se oporavio od ovisnosti o drogi i vratio se kući, gdje živim sa suprugom i kćerkom." - kazao je Maradona.

Na novinarsko pitanje koga vidi u finalu predstojećeg prvenstva, Maradona kaže kako će to sigurno biti dvije velike momčadi.

"Mislim da nećemo vidjeti neku novu momčad u finalu, nekog tko se još do sada nije plasirao. Europske momčadi uvijek imaju veliku prednost kada se igra na njihovom kontinentu. Mogle bi to biti Engleska, Italija ili Francuska. Ne mogu prognozirati rezultat, ali niti tko će biti novi svjetski prvak." - ustvrdio je legendarni Argentinac.

Pročitajte više