Maradona nastavlja liječenje na kubi

Nakon duge borbe s argentinskim sudskim vlastima, legendarni nogometaš zemlje gaucha, Diego Armando Maradona (43), dobio je dozvolu da napusti domovinu i otputuje na Kubu.

Na Kubi će Maradona, daleko od javnosti, pod zaštitom svog prijatelja, kubanskog predsjednika Fidela Castra, nastaviti s odvikavanjem od droge.

"Mali zeleni", kako su od milja zvali Maradonu dok je 80-ih godina prošlog stoljeća bio najbolji nogometaš svijeta, počeo je uzimati kokain kao igrač Napolija s kojim je dva puta osvajao naslov prvaka Italije, a nakon završetka karijere nekoliko se puta bezuspješno pokušavao izvući iz paklenog svijeta droge.

Tek na Kubi, gdje ga nisu progonli predstavnici medija liječenje Maradone počelo je pokazivati znakove napretka. Ovoga puta Diego će neko vrijeme biti pacijent psihijatrijske klinike u Havani a potom odlazi na obližnju "farmu zdravlja" La Prandera na kojoj je uglavnom boravio u zadnje četiri godine često igrajući s prijateljima golf.

U izjavi jednoj TV postaji pred odlazak iz Argentine Maradona je najavio da će se u domovinu vratiti za mjesec i pol dana.


Pročitajte više