Maradona priznao: "Drogirao sam se dok sam igrao za Barcelonu"

Foto: Getty Images/Guliver Image

ZBOG droge je morao otići iz Barcelone 1984. godine, zbog droge je zadnjih godina u Napoliju potpuno pao u formi i na kraju također na mala vrata otišao iz Italije. Legendarni Diego Maradona priznao je španjolskim novinarima da se u najboljim nogometnim godinama počeo drogirati i da će uvijek za time žaliti.

"Imao sam 24 godine kada sam prvi put uzeo drogu, tada sam igrao u Barceloni. To mi je bila najveća greška u životu", rekao je Maradona, koji je iz Barcelone u senzacionalnom transferu otišao u tada maleni Napoli.

No, i tamo su se nastavili problemi s drogom. S godinama je počeo izbivati s treninga, klub ga je nekoliko puta kaznio zbog nedoličnog ponašanja, a poslije jedne utakmice u noćnom klubu su ga snimile kamere dok je uzimao kokain. To je bila kap koja je prelila čašu.
 
Na 37. rođendan telefonom je kontaktirao jednu američku radijsku stanicu. Oni koji su slušali njegovo javljanje kažu da se doslovno gušio u suzama.

"Nogometaš u meni stigao je do kraja staze. Sutra će biti najteži, najgori i najtužniji dan u mom životu."

Droga mu nije donijela ništa dobro u životu. Naprotiv, smatra ju čovjekovim smrtnim neprijateljem.

"Kad sam bio u komi zbog predoziranja kćer mi je rekla da živim za nju. Zahvalan sam Bogu što me probudio i što sam je poslušao. Droga je danas jedan od najvećih problema u svijetu. Ona ubija. Smatram se sretnim zato što danas mogu pričati o tome. Da sam se nastavio drogirati danas ne bi bio živ", zaključio je Maradona.

Otkrio je da se više puta pokušavao ostaviti droge. No, tek mu je prije 13 godina pošlo za rukom.

"Žene, novac ili droga? Ma, nema diskusije, droga je najveće zlo", zaključio je "mali zeleni".

Pročitajte više