Maradona se vraća na Kubu

JEDAN od najboljih nogometaša u povijesti 43-godišnji Diego Maradona sljedećeg se tjedna vraća na Kubu, gdje bi trebao nastaviti tretman odvikavanja od droge.

Vijest o njegovom povratku na Kubu, gdje je boravio posljednje četiri godine, potvrdio je dužnosnik argentinskog veleposlanstva u Havani.

Maradona bi u Havanu trebao stići u ponedjeljak u pratnji sestre i svog osobnog liječnika. Bit će smješten u Kubanskom centru za mentalno zdravlje u predgrađu Havane.

Maradona se u Argentini nalazi od travnja ove godine. U tom razdoblju bio je suočen sa brojnim zdravstvenim problemima. Imao je srčanih tegoba zbog čega je jedno vrijeme bio na intenzivnoj njezi u bolnici u Buenos Airesu, a potom je na izistiranje njegove obitelji bio smješten u jednu psihijatrijsku kliniku blizu glavnog grada Argentine, gdje je bio podvrgnut odvikavanju od droge. Čitavo to vrijeme Maradona je inzistirao na povratku u Kubu, ističući kako je to prikladnije mjesto za nastavak liječenja, jer nema medijskog pritiska s kojim je suočen u svojoj domovini.

Pročitajte više