Maradona zaziva pomoć "Onoga s bradom"

IZBORNIK argentinske nogometne reprezentacije Diego Maradona počeo je, u strahu od predstojećih utakmica koje bi njegovu momčad mogle ostaviti bez Svjetskog prvenstva, zazivati Božju pomoć i to na vrlo neobičan način.

"Onaj s bradom me je spasio toliko puta dosad, nadam se da će tako biti i sada",  rekao je Maradona za radijsku postaju Cadena 3.

Argentina s Maradonom na čelu zauzima tek peto mjesto u južnoameričkim kvalifikacijama dva kola prije kraja. Ukoliko ostane na toj poziciji, čekat će je dodatne kvalifikacije protiv četvrtoplasirane momčadi CONCACAF zone. No, nakon domaće utakmice protiv Perua, Maradonu i njegove igrače u posljednjoj utakmici kvalifikacija čeka iznimno teško gostovanje kod izravnog konkurenta Urugvaja.

"Moramo si usaditi u glave da su te dvije utakmice ključne i ne smijemo griješiti kao protiv Brazila", rekao je Maradona, dodavši da su mu tijekom nedavnog boravka u Italiji, gdje je bio na kuri mršavljenja, lokalni navijači rekli kako Svjetsko prvenstvo bez Argentine ne bi bilo isto.

"Odgovorio sam im: 'Ne brinite, Argentina će biti tamo" - zaključio je Maradona.

Pročitajte više