Maradoni milijun dolara da odvede Argentinu na SP

IZBORNIK argentinske nogometne reprezentacije Diego Maradona potpisao je s Argentinskim nogometnim savezom jednogodišnji ugovor.

Medijski izvještaji navode da je Maradonin ugovor vrijedan 1.200.000 dolara za godinu dana, a pokriva razdoblje od studenog 2008. do listopada 2009. godine, odnosno, do kraja južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoafričkoj Republici.

Ukoliko se Argentina plasira na svjetsku smotru, za očekivati je da će Maradona i dalje ostati na izborničkoj poziciji koju je preuzeo u studenome 2008. godine, ali bez potpisivanja ugovora.

Jednostavno je izračunati da je Maradonina mjesečna zarada 100.000 dolara mjesečno. Sigurno da će ovu vijest sa zanimanjem primiti bivši argentinski izbornici Daniel Passarella, Marcelo Bielsa, Jose Pekerman i Alfio Basile koji su svi na toj dužnosti mjesečno zarađivali između 40.000 i 50.000 dolara mjesečno.

"Riquelme će mi morati objasniti zašto je odbio poziv"

Diego Maradona također je  izjavio je da nema nikakvih problema s Juanom Romanom Riquelmeom, iako je igrač ranije izjavio da ne želi surađivati s njim.

Riquelme je u ožujku objavio da više neće igrati za reprezentaciju nakon što se sukobio s Maradonom koji je kritizirao njegove igre. Maradona i predsjednik Argentinskog nogometnog saveza Julio Grondona najavili su Riquelmeov povratak, ali ovaj je to odbio.

U četvrtak je Maradona ipak najavio sastanak s veznjakom Boca Juniorsa, dodavši da je Riquelme igrač vrijedan reprezentacije. "Nemam nikakvih problema s Riquelmeom, mogu ga pogledati u oči, možemo se naći bilo gdje", rekao je Maradona, zaključivši:

"Bio sam iznenađen Romanovim izjavama jer sam mislio da imamo dobar odnos. Ukoliko se želi vratiti, najprije će morati u to uvjeriti suigrače, potom i mene. Morat će nam objasniti zašto je odbio igrati za reprezentaciju."

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više