barcelona

Marca: Barcelona je u šoku. To je postala prestrašena momčad

Foto: Getty Images/Guliver Image

BARCELONA je sinoć u derbiju 10. kola Primere izgubila u gostima od Atletica 1:0 golom Yannicka Carrasca u 45. minuti i za vodećim Real Sociedadom zaostaje već velikih devet bodova.

Momčad Ronalda Koemana odigrala je slabu utakmicu, osobito u drugom poluvremenu kad je trebala stisnuti i tražiti preokret. Umjesto toga Atletico je bio taj koji je vodio igru i bez većih problema je sačuvao vodstvo kojim se nametnuo kao jedan od favorita za naslov prvaka.

Španjolski mediji jako su kritizirali Barcelonu, a Mundo Deportivo, list koji se gotovo isključivo bavi katalonskim klubom, izašao je s naslovnicom "Slomljeni".

Kriza u kadroviranju momčadi u ljetnom prijelaznom roku i čitav skandal s Lionelom Messijem jako su se odrazili na momčad koju ni novi trener Ronald Koeman ne može probuditi.

Za Barcine navijače ovo će biti jako duga godina

"Barca je bila dobra na otvaranju susreta, ali je zabrinjavajuće kako momčad nije bila u stanju reagirati nakon što je primila gol. Koemanova momčad nije ozbiljnije zaprijetila Oblaku u drugom poluvremenu, a to je alarmantni znak krize u koju je Barcelona upala. No, najgore je tek došlo. Pique se ozlijedio, a nepotrebno je naglašavati koliko on znači ovoj momčadi. Igrači su bili prestrašeni nakon što je on izašao, a ni Koeman nije mogao ništa promijeniti. U utakmici u kojoj je mogla okrenuti tijek sezone, Barcelona je igrala u velikom strahu", stoji u tekstu Marce.

"Barcelona je ušla u jako opasno stanje šoka. Igrači od kojih se najviše očekuje nisu na nivou. Griezmann luta po terenu, Pjanić i De Jong nisu mogli odigrati jedno dodavanje, a Messi ne može sam. Argentinac je vidno potresen svime što se događa oko njega, ali i takav je najbolji na terenu. Osim igračke krize, Barca je u golemim problemima s ozljedama. Fati se neće vratiti mjesecima, a sad nema ni Piquea čija ozljeda je također jako ozbiljna. Ne izgleda dobro i navijači su svjesni da bi ovo za njih mogla biti jako duga godina", zaključuje Marca.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više