TRANSFERI

Marca: Barcelona odustaje od Griezmanna, preskup je i omražen

Foto: EPA

NAJČITANIJI španjolski list na udarnom mjestu donosi veliku vijest prijelaznog roka: Barcelona odustaje od Antoinea Griezmanna, prve mete ovog i prošlog ljeta.

Josep Maria Bartomeu, predsjednik Barcelone, stopirao je već dogovorenu kupnju igrača Atletica kojem 1. srpnja odštetna klauzula pada s 200 na 120 milijuna eura. 

Nekoliko je razloga za to: usprkos radikalnom pojeftinjenju, Griezmann bi za Barcelonu i dalje bio preskup: traži godišnju plaću od 17 milijuna eura i to, osim svojim velikim kvalitetama, pravda i time što mu se sada jako spušta cijena odštete. To je točno, ali usprkos tome i dalje je 20 milijuna eura skuplji nego prošlog ljeta, kada je također bio dogovoren njegov transfer u Barcelonu, i to za 100 milijuna eura. 

Ali Griezmannov tadašnji postupak drugi je razlog zbog kojeg više nije želja Barcelone. Umjesto da do kraja izgura zahtjev za transfer i prijeđe u Barcelonu, on je tada produljio ugovor s Atleticom i tako prevario Barcelonu i njene igrače. 

Oni su sljedeća velika zapreka da se transfer realizira ovog ljeta jer mu nisu zaboravili kako je nasamario buduće suigrače koji su ga prošlog ljeta hvalili i svakog dana očekivali u svlačionici. Sada je osjećaj među njima potpuno suprotan, posebno među senatorima. Messijevo hladno izgovoreno "Uopće ne razmišljam o Griezmannu" na nedavnoj konferenciji za medije jasna mu je poruka. 

Navijači su još manje naklonjeni Griezmannovom dolasku u Barcelonu, pokazuju sve ankete u katalonskim i španjolskim medijima, kao i njihove reakcije na društvenim mrežama. Jasno, razlog njihove netrpeljivosti prema Griezmannu isti je kao i onaj kod igrača. 

Pročitajte više