Marca: Dalić je potpuno upropastio Ancelottijev osjetljivi plan s Modrićem

Foto: Profimedia

LUKA MODRIĆ nije bio među izvođačima penala u raspucavanju protiv Japana, nakon kojeg je Hrvatska izborila četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru protiv Brazila. Zlatko Dalić izvadio ga je iz igre u devetoj minuti prvog produžetka. S obzirom na to da mu je to mogla biti posljednja scena u karijeri na SP-u, bio je to jasan znak koliko je Modrić bio iscrpljen, piše Marca.

Španjolski portal ističe kako Dalić troši 37-godišnjeg veznjaka do krajnjih granica i tako upropaštava osjetljivi plan Carla Ancelottija da ga dozira u Real Madridu i sačuva ga zdravog i odmornog za najvažnije utakmice u klupskoj sezoni. Marca naglašava da je u sedam ovogodišnjih utakmica za reprezentaciju Modrić češće probijao granicu od 90 minuta nego u cijeloj sezoni u Realu.

Samo dvije utakmice u Realu odigrao je od početka do kraja

Modrić je za Real ove sezone odigrao 18 od 21 moguće utakmice, od kojih 15 kao starter, ali od tih 15 čak je 13 puta zamijenjen. Od početka do kraja igrao je samo protiv Getafea i Girone. Tek je 11. po minutaži u Realu i igrač je kojeg Ancelotti daleko najčešće vadi iz igre.

"Ne činim to zato što je loš, nego želim da ostane svjež. Moram u obzir uzeti i njegove godine i čuvati ga od budućih ozljeda", objašnjavao je Ancelotti. No Daliću Modrić ne treba za cijelu sezonu, nego samo za ovih mjesec dana u Kataru.

U Hrvatskoj zamijenjen četiri puta, ali dvaput nakon 90. minute

Modrić je ove godine za Hrvatsku odigrao sedam utakmica - četiri na SP-u, jednu prijateljsku i dvije u Ligi nacija. Ali u tih sedam čak je pet puta na terenu bio više od 90 minuta. Dalić ga je zamijenio četiri puta, ali triput u samoj završnici - protiv Kanade u 86., protiv Danske u 93. i protiv Japana u 99. minuti.

U ponedjeljak je teren napustio uz ovacije, ne samo zbog igre, ne samo zbog ugleda hrvatske i svjetske legende, nego i zato što mu je to mogao biti posljednji put da je zaigrao na Svjetskom prvenstvu, da Livaković nije obranio tri penala i lansirao Hrvatsku u četvrtfinale.

Dalić: Iscijedio se

"Puno smo se potrošili, moramo tražiti pametna rješenja i čuvati energiju. Modrić i Kovačić su se iscijedili, Perišić također. Imali smo spremne igrače na klupi i oni su se pokazali u penalima", objasnio je Dalić, koji vjeruje da Katar neće označiti Modrićev oproštaj od reprezentacije.

"Siguran sam da će nastaviti igrati za reprezentaciju. Profesionalac je, još je spreman, a mi ćemo ga trebati u budućnosti", rekao je Dalić, nedvojbeno na užas Carla Ancelottija.

Pročitajte više