Marca: Gotovo je. Real je odlučio što će biti s Modrićem

Foto: Profimedia

NAJČITANIJI španjolski sportski list na prvom mjestu portala ima tekst o sedmorici igrača Reala kojima za pet mjeseci završava ugovor. Svi oni od posljednjeg dana prošle godine mogu izravno pregovarati s drugim klubovima, a zajedničko im je i da nikome od njih Real još nije ponudio produljenje ugovora. Naslov teksta je "Šest nepoznanica i jedan slučaj koji je već riješen". Taj jedini koji je riješen je Mariano Diaz. Napadač koji nikako ne igra definitivno odlazi na kraju sezone. 

"Al Nassr mu je dao ponudu koja se ne odbija, ali Modrić je odgovorio da želi igrati samo za Real"

Što se tiče nepoznanica, Marca ističe jednu. "Najspecifičniji slučaj je onaj Luke Modrića. Hrvata obožavaju svi u Realu, u koji se vratio nakon sjajnih igara na Svjetskom prvenstvu. Al Nassr mu je dao ponudu koja se ne odbija, ali Modrić je jasno odgovorio da u sljedećoj sezoni želi igrati samo za Real. Rješenje te situacije ovisi o razgovoru Luke Modrića i Florentina Pereza, koji se očekuje. Modrićev status nije narušilo to što je u posljednje vrijeme rezerva ili onaj kojeg se rano mijenja.

Ancelotti je izjavio da je Modrić pronašao ritam, ali činjenica je da Modrić itekako osjeća posljedice nastupa na SP-u. Međutim, neosporno je i da će se uskoro vratiti na svoju uobičajenu razinu, onu kojom je na početku sezone poništio sve dvojbe u njega. Glasine kako je Real odlučio da s njim neće produljiti ugovor ili da je ipak dogovorio transfer u Al Nassr su potpuno neutemeljene", zaključuje Marca.

Podsjećamo, špekulacije o tome da je Modrić blizu odlaska iz Reala, odnosno da mu klub neće ponuditi novi ugovor, pojavile su se nakon njegovih loših igara u maloj krizi u koju je momčad upala od početka godine. Real je, naime, ovog mjeseca porazom kod Villarreala u prvenstvu dopustio Barceloni da se malo odlijepi na vrhu, a nakon toga je od najvećeg rivala izgubio u finalu španjolskog superkupa.

Zašto su se pojavili napisi da Real više ne računa na Modrića?

Činilo se da će produbiti krizu i u Kupu kralja, gdje je u osmini finala kod Villarreala gubio 0:2, ali je onda preokrenuo za pobjedu i prolazak 3:2. Slijedilo je najteže gostovanje u Bilbau, u kojem se također provukao pobjedom 2:0 iako je domaćin bio osjetno bolji.

Loše po Luku Modrića je da je u spomenutim važnim porazima bio član prve momčadi koji je zbog slabe igre rano zamijenjen, dok u jednako bitnim pobjedama Reala ili nije igrao ili je bio epizodist. Modrić je u rujnu napunio 37 godina, a Real mu posljednjih godina zbog poodmakle dobi daje produljenje ugovora na samo godinu dana. U klub je došao u ljeto 2012. iz Tottenhama uz odštetu od 35 milijuna eura. Od tada je za Real odigrao 459 utakmica te osvojio tri španjolska i pet europskih naslova. 

Pročitajte više