HRVATSKI NOGOMETAŠI

Marca: Izlazak Modrića bio je najveći dobitak. Rakitić je izdušio

REAL je dramatično pobijedio Sevillu 2:1 u derbiju 13. kola La Lige, ali prema pisanju najčitanijeg španjolskog dnevnika važna utakmica prošla je bez doprinosa hrvatskih zvijezda velikana Primere.

Hrvatske desetke španjolskih velikana odigrale za jedinicu

Marca je i Modriću i Rakitiću za nastup u "utakmici koja je jedna od onih što odlučuju o naslovu" dala samo po jednu zvjezdicu, što je minimalna ocjena. Hrvatski veznjaci Reala i Seville jedan su od pet, odnosno četiri igrača u njihovim momčadima koji nisu zadovoljili.

"Modrića je uvijek korak iza Kroosa"

Očito je to i po opisnom dijelu, u kojem za Modrića piše: "Čak ga je i Casemiro zasjenio u napadačkom dijelu igre, dok je prilikom visokog presinga Modrić uvijek korak iza Kroosa. Prvi je zamijenjen kod Reala."

Grafika: Sofascore za IndexSport

Modrića je u 73. minuti, pri rezultatu 1:1, zamijenio Eduardo Camavinga, a Marca je ovako popratila tu Ancelottijevu odluku: "Ovaj potez Realovog trenera bio je bingo za njegovu momčad. U prijelomnim trenucima je vađenjem Modrića i uvođenjem Camavinge donio Realu energiju koja mu je toliko trebala protiv Seville. Koliko je ovaj potez bio dobar svjedoči i to što je Lopetegui nakon ulaska Camavinge morao izvršiti još dvije zamjene u vezi kako bi od Reala povratio inicijativu koju je preuzeo."

"Rakitić je dobar dok ga noge služe, ali..."

Rakitić je u Sevilli također prvi napustio igru, dvije minute prije Modrića. U izvještaju s utakmice Marca ga navodi samo u jednoj rečenici, a i tada po lošem: "Sevilli je nedostajalo konkretnosti i pravih odluka u opasnoj zoni, a to je najbolje pokazao Rakitić. Presreo je jedno dodavanje Reala i onda, umjesto da doda Rafi Miru pred golom, zadržao je i izgubio loptu."

Grafika: Sofascore za IndexSport

Premda je Rakitiću dala najnižu ocjenu, u opisnom dijelu je nešto blaža prema njemu: "Hrvat se isticao dok su ga noge služile. Međutim, ne bi se smio toliko vraćati jer onda gubi snagu. Pokušavao je igrati presing, ali je izdušio."

Pročitajte više