Real Madrid

Marca: Jović je promašaj, izgubljen je i ne razumije suigrače

Foto: Guliver Image/Getty Images

MARCA je sastavila popis nogometaša koji su prošlog ljeta skupo plaćeni, a još nisu opravdali uložen novac. Popis vodećeg španjolskog sportskog lista predvodi Luka Jović.

Srpski napadač stigao je prošlog ljeta u Real za 60 milijuna eura kao velika Zidaneova želja i očekivalo se kako će se s Karimom Benzemom boriti za minutažu u napadu madridske momčadi. Međutim, Jović je odmah postao rezerva, trener Zidane mu rijetko daje priliku, a posljednji El Clasico je čak odgledao s tribina. 

Nakon utakmice protiv Barcelone Zidanea su upitali zašto Jovića nije bilo među 18 igrača ako nije ozlijeđen. Trener Reala se na to pitanje odvalio od smijeha.

"Odgovor je jasan - zato što sam ja trener i zato što sam ja onaj koji odlučuje", rekao je francuski stručnjak.

"Napadač, za kojeg su se najveći klubovi Europe borili nakon što je prethodne sezone blistao u Eintrachtu, ove je sezone u problemima. Jedva dobiva priliku igrati, a kad je i dobije, onda je ne iskoristi. Zabio je samo nekoliko golova, djeluje isključeno na terenu, nedostaje mu razumijevanja sa suigračima... Dosad smo vidjeli samo nekoliko bljeskova njegovog talenta, a Realu su potrebni golovi, ono što on ne daje momčadi", piše Marca. 

Srpski golgeter je na učinku od dva pogotka za 770 minuta provedenih na terenu. Prije skoro mjesec dana je zabio gol protiv Osasune i od tada do danas dobio samo šest minuta u remiju sa Celtom (2:2). 

Razočarali i Felix, Griezmann, Hazard i De Jong

Na popisu su i Atleticov Joao Felix koji je plaćen 127 milijuna eura i koji je postigao samo tri gola, Barcelonin Antoine Griezmann koji igre iz Atletica nije uspio prenijeti u novi klub, često ozlijeđeni Realov Eden Hazard te Barcelonin Frenkie de Jong za kojeg Marca piše da je dosad imao samo nekoliko sjajnih nastupa.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više