sp 2022

Marca jučer: Bale je parazit. Marca danas: Bale je fenomen

Foto: Profimedia

"VELŠKI PARAZIT", to je naslov jučer objavljenog komentara Marce o Garethu Baleu. Danas pak najčitaniji španjolski list o paloj zvijezdi Reala piše pod naslovom "Bale fenomen". Jučerašnji komentar Marca je ilustrirala slikom kukca s Baleovim licem koji siše Realov grb. "Parazit Bale dolazi iz hladne i kišne Britanije.

Nastanio se u Španjolskoj, u Real Madridu, gdje je najprije glumio da voli svoj klub, ali mu je onda, u skladu sa svojom prirodom, počeo sisati krv i ne davati ništa zauzvrat. Ne siše taj parazit samo krv nego i klupski novac", napisala je Marca u tekstu. 

Marca, koja neskriveno navija za Real, ovako se oborila na Balea jer je nedjeljni El Clasico propustio zbog ozljede, pa je ostao na samo pet utakmica ove sezone za Real, da bi samo dva dana kasnije bio snimljen kako trenira s reprezentacijom Walesa. Bale se čuvao za utakmicu dodatnih kvalifikacija za SP koja je Walesu iznimno važna.

Reprezentacija koju je Bale senzacionalno vodio do polufinala EP-a 2016. nije na SP-u bila od 1958., a sinoć je čekala prvo kolo dodatnih kvalifikacija protiv Austrije. Wales je pobijedio 2:1 s dva krasna Baleova gola te tako osigurao zadnje kolo baraža protiv Škotske ili Ukrajine, a njegovu veliku predstavu Marca je popratila tako da je komarca prekrstila u fenomena.

U tekstu navodi: "Bale je fenomen kada to želi biti. Bale je izvanserijski igrač. U Španjolskoj već to znamo, a sada je to opet dokazao. Ovaj put gdje i kada želi, a to je reprezentacija u ključnoj utakmici. Opet će imati priliku za takvu predstavu u zadnjem kolu dodatnih kvalifikacija za SP kad će moći pokazati da je igračina. Što ne pokazuje zadnje tri godine u Realu."

Navijači Reala ogorčeni su na Balea. Real ga je u ljeto 2013. učinio prvim nogometašem u povijesti plaćenim 100 milijuna eura (točnije, 101), ali on zadnjih godina nevoljko igra za klub.

Pročitajte više