TRANSFERI

Marca: Kovačićev transfer opet ruši rekorde. Real ga pušta, poznato i gdje

Foto: Guliver Image/ Getty Images

REAL MADRID više neće biti isti. Ovoga ljeta provodi se velika rekonstrukcija momčadi s kojom se planira novi napad na europsku titulu.

U glavnoj ulozi je trener Zinedine Zidane koji je provodi, a nakon što je već dobio željenih pet pojačanja: Edena Hazarda, Luku Jovića, Ferlanda Mendyja, Edera Militaa i Rodryga, sada madridsku svlačionicu čisti od neželjenih igrača.

Kraljevski klub u ovom trenutku broji čak 36 igrača u prvoj momčadi pa je sasvim jasno da će biti više odlazaka nego dolazaka u ostatku ljetnog prijelaznog roka, piše Marca.

Danas je napravljen i prvi korak. Gradskom rivalu Atleticu za 40 milijuna Real je prodao veznjaka Marcosa Llorentea.

Sljedeći na redu su James Rodriguez, Raul de Tomas i Mateo Kovačić.

Marca ističe da će Real od prodaje hrvatskog reprezentativca zaraditi i do 55 milijuna eura. Favorit za njegovo dovođenje je Chelsea, unatoč zabrani dovođenja igrača. Kovačića bi rado uzeo i Inter, njegov bivši klub koji bi postavljena cifra mogla i znatno ohladiti od interesa.

Ako londonski klub otkupi Kovačićev ugovor za 55 milijuna eura, bio bi to najveći iznos plaćen za nekog hrvatskog nogometaša. Zanimljivo, dosadašnji rekord drži upravo Mateo kojeg je Real Interu platio 38 milijuna eura u ljeto 2015. godine.

 

Pročitajte više