Marca: Modrić 10. na svijetu? Ne, nego 33.

Foto: EPA

DESETO MJESTO Luke Modrića u izboru za Zlatnu loptu za sezonu 2022./2023. izazvalo je brojne kritike ljubitelja nogometa i medija. Smatraju da je Modrić previsoko plasiran isključivo zbog statusa zvijezde i trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Podsjetimo, prošle sezone, za koju se ova Zlatna lopta i dodjeljivala, Modrić je bio tek deseti igrač Reala po minutaži.

"Kako Modrić može biti ispred Griezmanna i Gündogana?"

U prvenstvu je imao četiri pogotka i tri asistencije u 33 nastupa, dok je u Ligi prvaka dvaput zabio gol, a jednom ga namjestio. Također, nijedno od dva najvažnija natjecanja s Realom nije osvojio te se može pohvaliti samo s Kupom Kralja.

To su glavni razlozi zašto puno nogometnih fanova na društvenim mrežama smatra kako su njegov učinak i igre u prošloj sezoni precijenjeni. Uspoređuju precijenjenog Modrića s onima koji su ovim izborom podcijenjeni. Antoineom Griezmannom i Ilkayem Gündoganom. Prvi je završio 22. u izboru, a drugi 14.

Marca obožava Modrića, ali nikako se ne slaže s njegovim visokim plasmanom

Reagirala je i Marca. Najčitaniji španjolski sportski medij neskriveno je blizak Realu, a Modrića obožava. No, ovdje također smatra da je hrvatska legenda dobila daleko više mjesto nego što je zaslužila. Istaknuli su ga kao jednu od četiri velike nelogičnosti izbora za Zlatnu loptu 2022./2023., tako što su ga usporedili sa svojim izborom za isto razdoblje, koji su napravili na kraju prošle sezone. Marcin izbor je na prvo mjesto postavio Haalanda, a na drugo Messija.

Nadalje: "U izboru za Zlatnu loptu Antoine Griezmann je tek 22. Jako čudno jer je briljirao u drugom dijelu sezone u Atleticu te posebno na SP-u, gdje je Francusku vodio do finala. Zato je u izboru Marce bio na 7. mjestu. Mo Salah s druge strane je Zlatnoj lopti na 11. mjestu iako je prošle sezone bio najblaže rečeno diskretan. Zato je u našem izboru bio 37. Ili Modrić, koji je na visokom 10. mjestu. Kod nas pak nije zaslužio više od 33. mjesta." 

Pročitajte više