Marca: Modrić i Kroos utjecali su na odluku Bellinghama da potpiše za Real

Foto: EPA-EFE

REAL MADRID postigao je dogovor s Borussijom Dortmund o dovođenju Judea Bellinghama (19). Kraljevski klub će za engleskog veznjaka Borussiji isplatiti 103 milijuna eura, a taj iznos može i narasti uz razne bonuse. Bit će to jedan od najskupljih transfera u povijesti oba kluba.

Fabrizio Romano piše da je već zakazan liječnički pregled za Bellinghama, koji će potpisati šestogodišnji ugovor s Real Madridom. Englez je bio velika želja Liverpoola, ali na kraju je prevagnuo Real, u kojem će se pridružiti mladim veznjacima Federicu Valverdeu, Aurelienu Tchouameniju i Eduardu Camavingi.

Želi učiti od starijih

Španjolska Marca piše kako su faktori u Bellinghamovoj odluci oko nove destinacije bili Luka Modrić i Toni Kroos. Kada je mladi Englez čuo da će iskusni veznjaci produljiti svoje ugovore na još jednu sezonu, odlučio im se pridružiti.

Kako piše Marca, Bellingham voli konkurenciju unutar svlačionice i nadmetanje za mjesto u prvih 11 s kvalitetnim suigračima, a također se nada da će od daleko iskusnijih i starijih Modrića i Kroosa puno toga naučiti tijekom iduće sezone.

Bellingham je u Dortmundu igrao od 2020. godine, kada ga je njemački klub doveo iz Birminghama. U 132 utakmice za Borussiju postigao je 24 pogotka. Za englesku reprezentaciju debitirao je u studenom 2020. te je vrlo brzo postao standardan u sastavu Garetha Southgatea.

 

Pročitajte više