REAL MADRID

Marca: Modrić je sjena igrača koji je osvojio tri uzastopne Lige prvaka

Foto: Getty Images / Guliver Images

REAL MADRID je prekjučer već u 2. kolu nove sezone kiksao. Kod kuće su dočekali Valladolid, ali uspjeli su osvojiti samo bod odigravši 1:1.

Benzema je u 82. minuti zabio za vodstvo Reala, činilo se da je pobjeda osigurana, a onda je šest minuta kasnije Guardiola šokirao Santiago Bernabeu i donio veliki bod Valladolidu.

Poučeni lošim rezultatima na pripremama i subotnjim kiksom u prvenstvu, Marca je pronašla osam stvari koje Real treba promijeniti ako se žele natjecati za trofeje ove sezone.

Golovi

"Karim Benzema zabija, ali Luka Jović već sada ima status zamjene. Bale, James, Isco, Vinicius i Hazard moraju doprinijeti golovima kako bi ispunili rupu napravljenu odlaskom Cristiana Ronalda."

Brzina

Marca potom navodi nedostatak brzine kao jedan od najvećih problema ove Realove ekipe. Ističu kako Kross, Casemiro, Modrić i povremeno Isco nemaju dovoljnu brzinu i energiju te da je njihova igra predvidljiva. 

"Njih trojica su svake sezone sve lošiji i sada su jedva sjena trojica koji je osvojio tri uzastopne Lige prvaka", oštri su iz lista koji usko prati događanja u Realu.

Veznjaci

Koliko god nedostatak golova brine, Marca smatra da je vezni red još lošiji. Marcos Llorente je prodan u Atletico, Krossova i Modrićeva zamjena Dani Ceballos je posuđen Arsenalu zbog čega su Madriđani izgubili dubinu u sredini.

"S obzirom na to da je Zidaneova želja o dovođenju Pogbe svakim danom sve nerealnija, može se reći da je vezni red Reala ove sezone lošiji nego prošle."

Penetracija

Hazard je ozlijeđen pa krilni igrač na čija leđa je pala odgovornost probijanja protivniče obrane je mladi Brazilac Vinicius Junior, no za sada nije ni blizu razine igara koje je prikazao prošle sezone.

"Marco Asensio je ozlijeđen, Isco nije u formi, tako da je igrač poput Neymara potreban."

Kontrola u oba kaznena prostora

Sljedeći problem koji Španjolci navode je izostanak kontrole u oba kaznena prostora. Dok su problemi u napadu već istaknuti, Marca ističe i slabije izvedbe Thibauta Courtoisa, golmana koji često ne vlada dobro svojim kaznenim prostorom.

"Courtois nije Iker Casillas i njegova ekipa trenutno ima više razočaravajućih remija i poraza."

Opcije s klupe

Real je uložio 300 milijuna eura u transfere igrača ove sezone, ali Zidane i dalje ne vjeruje opcijama koje ima na klupi.

"Nakon što su poveli protiv Valladolida Zidane je svojim igračima naredio izbijanje lopte u protivničku polovicu. To dovoljno govori što misli o pojačanjima na koje je potrošeno više od nekoliko stotina milijuna eura."

Mladost

Real je protiv Valladolida imao prosjek starosti ekipe od 29 godina, čak i bez 33-godišnjeg Luke Modrića koji nije mogao igrati jer je u kolo prije protiv Celte Vigo zaradio prvi crveni u karijeri.

"Vinicius, Asensio, Ceballos, Alvaro Odriozola, Andriy Lunin, Rodrygo Goes, Take Kubo, Jesus Vallejo i Theo Hernandez su potpisani kako bi osvježili momčad, ali sastav se jedva razlikovao od ekipe iz 2014. Bez promjena, nije teško vidjeti zašto momčad iz sezone u sezonu pada."

Pojačanja svjetske klase

Da, Real je doveo puno novih igrača u ovom prijelaznom roku, ali samo jedan od njih, Eden Hazard (kada je zdrav), starta u prvoj momčadi. 

Ferland Mendy je Marcelova zamjena na lijevom beku, istu ulogu ima Jović u špici i Eder Militao u obrani.

"Veliko ime je potrebno Realu da osvaja titule. Ime poput Neymara ili Paula Pogbe."

 

Pročitajte više