Ancelotti: Real danas igra utakmicu sezone. Marca: Modrić je opet rezerva

Foto: EPA

"GETAFE je ključna utakmica naše sezone i La Lige." Tako je Carlo Ancelotti najavio današnji zaostali prvenstveni meč koji Real od 21 sat igra na jako teškom gostovanju u predgrađu Madrida. Getafe je 10. u prvenstvu, ali to što je u zlatnoj sredini ne pokazuje koliko je neugodan domaćin.

Od 10 prvenstvenih utakmica na svom terenu ove sezone, izgubio je samo jednu te primio tek šest golova. Ako bi Real na tako teškom gostovanju pobijedio, nakon 22. kola bi uzeo prvo mjesto od senzacionalne Girone te Atleticu i Barceloni pobjegao na čak 10 bodova. Zato je Ancelotti ovu utakmicu proglasio mečom sezone. 

Ancelotti je u zadnjih pet utakmica samo dva puta počeo s Modrićem. Oba puta ga je prvog zamijenio

Realov trener je pred meč s Getafeom govorio o budućnosti Luke Modrića (38). Naime, on je očito ispao iz Ancelottijevih planova, barem što se tiče udarne momčadi. Modrić je u zadnje vrijeme nastupio od prve 10. siječnja u polufinalu španjolskog Superkupa protiv Atletica, ali ga je Ancelotti zamijenio u 67. minuti. U finalu protiv Barcelone mu je dao tek devet minuta. Zatim ga je opet poslao od početka kod Atletica u Kupu kralja, ali je i tamo rano zamijenjen.

Dvije zadnje utakmice nije dobio ni minute

Konačno, na dvije zadnje utakmice, prvenstvene protiv Almerije i Las Palmasa, Realov trener klupskoj legendi nije dao ni minute iako se Real jako mučio protiv neusporedivo gorih suparnika, a svim ostalim veznjacima je dao šansu. S obzirom na sve navedeno, zatim na to što Modriću za pet mjeseci završava ugovor s Realom te na ljeto navršava 39 godina, postavlja se pitanje njegove budućnosti.

"Mogu zagrijavati mladiće bez da ih uvodim u igru, ali ne i legendu Modrića"

"Modrić je legenda Reala i nogometa. On je onaj koji odlučuje gdje će igrati iduće sezone." Ovako je Ancelotti odgovorio na pitanje kakva je Modrićeva budućnost. Vratio mu se i govoreći i Ardi Guleru: "Modrić je legenda, osvojio je pet Liga prvaka, ima 39 godina. Neću ga slati na zagrijavanje ako ga ne mislim uvoditi u igru. Mogu to raditi s mladićima kao što je Arda, ali ne mogu s Lukom. To sam mu rekao kod Las Palmasa i on to zna."

Marca najavljuje da će Modrić opet biti na klupi. Tako mu prijeti presedan

Marca u najavi meča piše da ne očekuje Modrića od prve ni na ovom meču. Realovu vezu će prema ovom izvoru činiti Kroos, Tchouameni i Valverde. Ako bude tako i Modrić opet do kraja provede meč na klupi, onda će to biti presedan. Modrić, naime, otkako je 2012. došao u Real, nije kao zdrav preskočio ili prosjedio na klupi tri prvenstvene utakmice zaredom. U karijeri općenito mu se to zadnji put dogodilo dok je bio u Tottenhamu, još u veljači 2011. 

Grafike: Sofascore

Pročitajte više