Marca: Modrić ovo nije zaslužio, ali pregazilo ga je vrijeme

Foto: Profimedia

LUKA MODRIĆ je i "službeno" degradiran u rezerve Reala. Ono što je bilo jasno i prije kraja prošle sezone, a itekako se dalo naslutiti na ljetnoj američkoj turneji, definitivno je potvrđeno na početku nove sezone. Modrić je u tri prve prvenstvene utakmice ukupno dobio manje od sat vremena.

Nakon što je ulazio u zadnjem dijelu tijekom pobjeda kod Athletica i Almerije, najveću minutažu do sada, od 63. minute, dobio je kod Celte u trećem kolu. Real je i ovdje pobijedio (1:0), ali opet uz nikakav Modrićev doprinos. Da je hrvatski velikan najvećeg svjetskog kluba dva tjedna prije 38. rođendana sveden na epizodista, ističe i Marca, najčitaniji španjolski list koji detaljno prati Real.

"Zovu ga šaptačem divama, ali on je izveo revoluciju. Koja je pojela Modrića"

Marca ističe da je ovom sezonom definitivno otišla u prošlost legendarna vezna linija Reala, odnosno da ju je naslijedila nova: "Ono što je najavljeno u Americi vidjelo se u Vigu. Carlo Ancelotti, kojeg mnogi smatraju tek prijateljem igrača i onim koji udovoljava njihovim željama, izveo je revoluciju.

Bermudski trokut Modrić-Kroos-Casemiro je neponovljiv, ali Real od ove sezone ima prije svih senzacionalnog Bellinghama te također sjajne Camavingu, Tchouamenija i Valverdea. Realova nova, mlada i potentna veza dominirala je i kod Celte. S ovakvim igračima sredine terena Real se čini nezaustavljiv kao i s tri prethodna velikana jer novi klinci diktiraju igru kao i slavni stari prethodnici."

"Tchouameni sat vremena briljira. Onda ga na pola sata zamijeni Modrić i bude nevidljiv"

Marca dodaje da se smjena generacija vidi po minutaži i učinku Tchouamenija (23) i njegove zamjene, 15 godina starijeg Modrića: "Francuz je pokazao da je nedodirljiv na pivotu. Odlično se pozicionira, presijeca suparnička dodavanja i odlično dijeli lopte između njihovih linija. Jedan od najboljih u Realu. Modrić je ušao umjesto njega u 63. minuti te do kraja bio nevidljiv."

Brojčano je Modrić ocijenjen neprolaznom peticom, a u tiskanom izdanju Marce simbolički također nedovoljnom jednom zvjezdicom. U izvještaju s utakmice Marca ističe da je Ancelotti uveo Modrića kada je Celta počela često presijecati Realove linije dodavanja i gušiti vezu, ali da njegov ulazak nije popravio situaciju u tom pogledu.

"Zadre, imamo problem"

U komentaru s meča Marca nad pasusom o Modrićevom padu daje znakovit naslov "Zadre, imamo problem" te piše: "Neobično je, da ne kažemo neprihvatljivo da treću službenu utakmicu zaredom osvajač Zlatne lopte i pet Liga prvaka ulazi u igru kao rezerva.

Desetka je prije sezone odbila milijune iz Arabije kako bi iscijedila zadnje kapi iz svog staža u Realu, ali Ancelotti se očito okrenuo drugim i drugačijim igračima. Luka ne zaslužuje biti degradiran, ali u nogometu, kao i u životu, sve se događa brzo, pa tako i zaboravlja. Ne čeka se nikoga, pa ni Modrića."

Pročitajte više