Marca: Modrić se stalno žali da malo igra. Onda dobije šansu i bude očajan

Foto: Profimedia

KIKS Luke Modrića (38) i Reala u 25. kolu La Lige. Odigrali su samo 1:1 kod Rayo Vallecana u malom madridskom derbiju te tako dali Gironi priliku da im se približi na vrhu i Barceloni da mašta o obrani naslova. 

Najčitaniji španjolski sportski medij kao jednog od najgorih u ovom meču ističe Luku Modrića. Marca podvlači kako je on dobio veliku priliku kao starter nakon što je dvije utakmice ulazio s klupe i jednu samo sjedio tamo, ali je nije iskoristio.

"Ako Modrić želi igrati više..."

U komentaru naslovljenom Jako malo od Modrića, Viniciusa i Brahima piše: "Ako Modrić želi veću minutažu u Realu, ne smije igrati još jednu utakmicu kao što je ona kod Raya."

U izvještaju je dobio neprolaznu jednu zvjezdicu, a u tekstu u kojem se igrači ocjenjuju brojčano tek 5/10, čime je bio najgori uz Aureliena Tchouamenija. No potonjem je olakotna okolnost što je igrao stopera premda je defenzivni veznjak, dok za Modrića nema isprike: "Pokušao je preuzeti ulogu koju inače igra Kroos, onoga koji diktira tempo i dijeli lopte. To je radio precizno, ali bez isticanja i utjecaja na igru", piše Marca u obrazloženju loše Modrićeve ocjene. 

"Kroos je za 20 minuta napravio više nego Modrić za 87"

Kao kontrast je ocjena (7) i dojam koji je ostavio Kroos iako je igrao samo 20 minuta: "Odmah po ulasku donio je Realu kontrolu nad utakmicom te preselio igru na suparničku polovicu. Čak je i umalo postigao gol, ali je Dimitrovski dobro obranio njegov pokušaj iz slobodnjaka."

Modrić je u Real došao iz Tottenhama 2012. te je od tada postao legenda i jedan od najtrofejnijih nogometaša u povijesti najvećeg kluba. Za Real je odigrao 516 utakmica. No u zadnje vrijeme njegov status se srozao. Od zadnjih sedam utakmica tek je dvije igrao od početka. Na dvije je ušao kao rezerva, a čak tri je samo gledao s klupe. 

Pročitajte više