Marca: Modrićev status legende je nedodirljiv

Foto: Profimedia

REAL MADRID jučer je osvojio 36. naslov španjolskog prvaka, osiguravši veliku bodovnu prednost pred pratnjom četiri kola prije kraja natjecanja u La Ligi. Za Luku Modrića bio je to četvrti trijumf u španjolskom prvenstvu, nakon što je s Realom najbolji bio i u sezonama 2016./17., 2019./20. i 2021./22.

Kapetan hrvatske reprezentacije osvajanjem novog naslova upisao se u povijesne knjige kluba čiji je igrač od 2012. Naime, Modrić je osvojio 25. trofej kao igrač Reala te ih sad ima jednako koliko i Marcelo, Karim Benzema i Modrićev aktivni suigrač Nacho Fernandez. Nitko ih nije osvojio više od njih.

Modrić, još manje od dva mjeseca ugovorno vezan za klub, u ovoj je sezoni bio prisiljen prihvatiti ulogu igrača koji ulazi s klupe. U analizi Marce navodi se da je to odradio odlično. Isti španjolski sportski list kroz cijelu je sezonu provlačio Modrićevo nezadovoljstvo ulogom rezerve, isticao njegovu skromniju minutažu, no u zaključku tvrdi da je svoj posao odradio sa stilom.

Prilagodio se novoj ulozi

Nakon niza godina u kojima je imao ulogu ključnog Realovog igrača i nezamjenjivog u veznom redu, Modrić je u ovoj ligaškoj sezoni odigrao 1519 minuta kroz 29 utakmica. Prosječno to iznosi oko 52 minute po susretu. Marca o njegovom statusu ovako piše:

"Uspio se prilagoditi novoj ulozi, što i nije bilo lako za nedodirljivog igrača i osvajača Zlatne lopte. Doprinos s klupe bio mu je više odlučujući nego kad je bio starter. Njegov status legende je nedodirljiv."

Podsjetimo, zadnjih dana španjolski mediji pišu da bi Real trebao produžiti ugovor Modriću. Marca je tako istaknula: "Njegovo produljenje ugovora bila bi nogometna pravda."

Pročitajte više