GARETH BALE

Marca naslovnicom presudila Baleu

Foto: Gulliver / Getty Images

GARETH BALE na žestokom je udaru španjolske javnosti, navijača Reala i tom klubu sklonih medija zato što se prije dva dana tijekom slavlja plasmana Walesa na Euro našalio na svoj račun.

Ali stotine tisuća madridista u Španjolskoj, pod utjecajem prije svega Marce, najčitanijeg lista u toj zemlji, koji neskriveno navija za Real, ne mogu mu oprostiti navodno skandaloznu zastavu. Kapetan Walesa plasman na Euro pred cijelim svijetom slavio je nasmijano mašući zastavom kojom, kako tvrde Španjolci, trola svoj klub. Onaj koji je do sada na njega potrošio preko 200 milijuna eura.

"Wales. Golf. Madrid. Tim redom", piše na zastavi Walesa kojom je mahao Bale, a navedeno označava popis njegovih prioriteta, onako kako ih je prije mjesec dana posložila Realova crnogorska legenda Predrag Mijatović. 

"Bale je vrlo specifičan lik. Ne poznajem ga osobno, ali prema svemu što čitam o njemu te onom što sam govori ispada čudak. Također je čudno imati u klubu nekoga tko se i nakon toliko dugo vremena u Španjolskoj, Madridu i Realu nije integrirao u te sredine te ima drugih, daleko važnijih briga u životu nego što su mu njegov klub i momčad. Prvi na pameti mu je Wales, zatim golf i tek nakon toga Real Madrid."

Ova Mijatovićeva izjava izazvala je veliku pažnju ne samo u Španjolskoj. Navijači Walesa pretvorili su je u slogan koji su uzvikivali na obje utakmice njihove reprezentacije otad: u pobjedama 2:0 kod Azerbajdžana prije četiri dana te domaćoj odlučujućoj nad Mađarskom jučer u posljednjem kolu kvalifikacija za EP.

Osim toga, napravili su i zastavu s popisom Baleovih životnih i profesionalnih prioriteta, koja je, dakle, tijekom feštanja došla do Balea i kojom je on oduševljeno slavio odlazak na Euro. To je bio za sada posljednji u nizu Baleovih brojnih poteza, ali i kako se čini najgori, prema Realu i onima koji vole taj klub. Velšanin ne prestaje iritirati madridiste, a u posljednjih mjesec i pol posebno je aktivan u tome.

Za Real je posljednju utakmicu odigrao još 5. listopada nakon čega se navodno ozlijedio. "Navodno", jer otad je kao prvotimac igrao čak tri utakmice za Wales i pri tome protiv Hrvatske postigao, a protiv Mađarske namjestio odlučujuće golove za plasman na EP. 

Tako da bi zastava, koja bi inače bila registrirana tek kao zafrkancija, sada možda mogla postati fatalna po Balea u Realu. Jer Marca, Realov fanzin koji dnevno čitaju milijuni Španjolaca, na današnjoj naslovnici uz fotografiju raspojasanog Balea donosi svoj slogan o njemu: "Bez poštovanja. Pogrešan. Nezahvalan. Tim redom."

Pročitajte više