Marca o promjeni Modrićeve pozicije: Ancelotti razmišlja o nezamislivom

Foto: Profimedia

TRENER Real Madrida Carlo Ancelotti mogao bi momčad prebaciti u formaciju 4-2-3-1 s obzirom na to da mu se vraćaju Aurelien Tchouameni, David Alaba i Dani Carvajal, piše Marca te ističe kako je talijanski stručnjak uglavnom koristio 4-3-3 formaciju. 

Španjolski novinari napominju da će vezni red Reala ubuduće predvoditi Tchouameni i Eduardo Camavinga, koji bi u takvoj formaciji bili središnji veznjaci iza ofenzivnije trojke. "Dvojica Francuza, koji imaju 20 i 23 godine, pokazuju da su spremni suočiti se sa zadatkom i što bezbolnijim učiniti prelazak s legendarnog veznog reda koji su činili Casemiro, Kroos i Modrić", piše Marca i dodaje kako Tchouameni i Camavinga "uz Ceballosa šalju poruku da Real s njima nije slabiji".

"Štoviše, u nekim od posljednjih utakmicama pokazali su se toliko važnima da Ancelotti razmišlja što učiniti s veznim redom, što je bilo nezamislivo prije no što je Svjetsko prvenstvo zaustavilo La Ligu", smatraju novinari Marce.

"Modriću ta pozicija ne bi bila novost"

"Nemoguće je sumnjati u Kroosa i Modrića jer njihova povijest i njihov nogomet govore o njima, ali isto tako se ne može poreći da imaju najveću konkurenciju dosad", nastavljaju Španjolci. Analiziraju kako Camavinga i Tchouameni kao središnji par mogu donijeti čvrstoću, Kroos protok lopte, a Modrić i Ceballos kontrolu.

Viniciusa Juniora i Federica Valverdea vide na krilima, a između njih, na poziciju desetke, smještaju Rodryga. "Asensio također može igrati iza napadača, a ni Modriću to ne bi bila novost", ističe Marca i podsjeća kako je bivši trener Reala Zinedine Zidane na mjesto zadnjeg veznog, uz Casemira, stavljao Matea Kovačića i Marcosa Llorentea. "No to su bili specifični trenuci", naglašavaju novinari.

Podsjećaju također kako je Rafael Benitez stavljao Kroosa i Modrića na pozicije zadnjih veznih, ali je ta "ideja trajala samo šest ligaških utakmica, koje su mu bile potrebne da otkrije formulu koja će biti njegova ostavština u Madridu, a to je trio Casemiro - Kroos - Modrić".

Pročitajte više