Marca oplakuje Vukove: Nada nestaje, mitska Cibona na izdisaju



RENOMIRANI španjolski dnevnik Marca u današnjem broju donosi opširan tekst o Ciboni, njenim financijskim problemima i neizvjesnoj budućnosti. Španjolci izražavaju žaljenje zbog izumiranja kluba kojeg su odlično upoznali tijekom 80-ih, dok je kvario planove španjolskim klubovima u Europi.

"Ciboni, povijesnom europskom klubu, dani su odbrojani, jer se iznimno teška financijska situacija ne poboljšava", započinje tekst o Ciboni visokotiražni španjolski dnevnik.

"U Hrvatskoj govore kako lešinari lete nad klubom te kako je jedini spas fuzija s epskim neprijateljem, Zagrebom, što bi bio ubod u srce", nastavlja Marca te podsjeća kako se radi o klubu gdje je stasao Dražen Petrović. Posebne pohvale imaju za Velimira Perasovića i igrače, koji su usprkos svemu po prvi put završili prvi nakon regularnog dijela NLB lige te igrali TOP 16 Eurolige.

Dostojanstvo kluba čuvaju trener Perasović i igrači

"Radi se o mladoj skupini dječaka koji počinju svoje priče, bez ušteđevine, ljudi koji rade kako bi pomogli roditeljima, no ne mogu poslati kući niti eura. Suočavaju se s Perasovićem, koji je prvo uzor, pa trener, i traži rješenja. To je danas klub koji je plazio jezik kontinentalnoj košarci", piše nadalje madridski list.

Novinar Marce čitateljima donosi dojam da je fuzija s KK Zagrebom jedina mogućnost za spas te prepričava okolnosti propasti pregovora s Atlantic Grupom. Španjolskoj javnosti pobliže opisuje nama već dobro znane probleme Cibosa te naglašava kako u Zagrebu igraju bivši Španjolci Tomas i Bogdanović.

"Novac koji dođe u klub služi kako bi popunio kratere te se koristi za isplate potraživačima".

Što se tiče sportske sezone Cibone, Španjolci izdvajaju pobjede nad Partizanom u Zagrebu i strašnom Pioniru, no dodaju kako je igračima teško pronaći motivaciju, pogotovo u hrvatskoj ligi, gdje nisu u izlogu.

"Trener Perasović je čudo, gdje li samo prolazi motivaciju za igrače, koji nisu izgubili puno utakmica?", pita se autor teksta Jesus Sanchez i zaključuje da je mitska Cibona na korak do izdisaja.

Tekst u Marci kao upozorenje svima upletenima u priču

Taj bi tekst mogao biti svojevrsna poruka svima upletenima u priču, svima koji mogu pomoći, no predugo oklijevaju. Nesposobnoj Upravi, svima koji su na tom klubu ogriješili dušu, poput Bože Miličevića te pogotovo Milanu Bandiću. Zagrebački gradonačelnik će biti najčešće ime budu li europski mediji morali donositi priče o konačnoj propasti kluba koji je obilježio povijest košarke na kontinentu. Nestane li Cibone, neupitno je da će Europa zabrujati o toj tužnoj sudbini.

Pročitajte više