Marca pitala čitatelje treba li Real produžiti ugovor s Modrićem. Evo što su rekli

Foto: EPA

ŠPANJOLSKA Marca je provela veliku anketu u kojoj je pitala čitatelje treba li kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić (38) dobiti novi ugovor u Real Madridu. Oko 84 posto čitatelja smatra kako bi Real trebao produžiti ugovor Modriću. Podsjetimo, ugovor s Kraljevskim klubom mu istječe na kraju ove sezone, a politika Reala je da igračima koji su stariji od 30 godina isključivo nudi jednogodišnje ugovore.

U internetskoj anketi je prikupljeno preko 45.000 glasova. Na pitanje "smatraš li da Real Madrid treba obnoviti ugovor Modriću?", njih 84 posto se odlučilo za odgovor "Da, pokazuje da zaslužuje nastaviti". Preostalih 16 posto se opredijelilo za odgovor "Ne, njegov ciklus je završio." Modrić je inače najstariji član vodeće momčadi španjolskog prvenstva.

"Real treba Modrića još jednu godinu"

Jedan čitatelj je u komentaru napisao: "Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega". "Pitanje je u kakvoj bi ulozi i s kolikom plaćom ostao", naveo je drugi. "Pristane li biti šesti po redu veznjak i s 20. plaćom po visini, onda je to opcija", dodao je.

Anketa je provedena nakon što je Real Madrid nakon izvođenja jedanaesteraca izbacio europskog prvaka Manchester City u četvrtfinalu Lige prvaka, a zatim svladao i najvećeg rivala Barcelonu pogotkom u sudačkoj nadoknadi. Modrić je u nedjelju s kapetanskom vrpcom oko ruke odigrao svih 90 minuta u pobjedi Real Madrida nad Barcelonom 3:2.

Odluka će biti donesena na kraju sezone

Trener Carlo Ancelotti, koji provodi klupsku politiku pomlađivanja momčadi, ove sezone ga je 19 puta stavio u udarnu postavu, a 19 puta uvodio u igru s klupe za pričuve. Trener na raspolaganju ima još veznjake Bellinghama, Valverdea, Camavingu, Tchouamenija, Ceballosa, Gulera i Kroosa. 

Real Madrid je početkom mjeseca poručio kako će na kraju sezone odlučiti o eventualnom produženju ugovora s Modrićem. Prošli mjesec je i portal Bernabeu Digital proveo svoju anketu u kojoj je 54 posto od 220 čitatelja glasalo za ostanak kapetana hrvatske reprezentacije.

Modrić je s Real Madridom osvojio 24 trofeja otkada je u ljeto 2012. došao iz londonskog Tottenhama. Kraljevski klub šest kola prije kraja prvenstva ima 11 bodova više od drugoplasirane Barcelone. U polufinalu Lige prvaka igrat će protiv Bayern Munchena.

 

Pročitajte više