TRANSFERI

Marca: Preokret u Parizu, Neymar sve dalje od Barcelone

Foto: EPA

BARCELONA još uvijek nije zaključila svoje poslove s transferima ovoga ljeta. Postoji nekoliko odlazaka protiv kojih u Kataloniji očito ne bi imali ništa protiv, a poznato je i da je Neymar i dalje meta za dovođenje. Ipak, prema posljednjim napisima iz Marce, čini se da će taj dogovor teško biti realiziran ovog ljeta. 

PSG još uvijek nije jasno otpisao mogućnost da proda Neymara i još od trenutka kad se Brazilac posvađao s Leonardom traži mu novi klub, ali čini se da postoji drugi problem. Parižani nemaju problema s tim da Neymar ode iz kluba, ali im svakako neće biti drago ako ode u Barcelonu, piše Marca. 

Navode kako čelnici pariškog kluba ne žele pregovarati s Barcelonom te svakog drugog potencijalnog kupca vide kao nekoga s kime bi radije postigli dogovor. Jasno, tu problem predstavlja Neymar kojeg se i dalje nešto pita, a koji želi igrati s Messijem u Barceloni ili nigdje. Tako bi se moglo dogoditi da cijeli transfer propadne ako PSG ne odluči popustiti i dozvoliti Barceloni ulazak u službene pregovore. 

Podsjetimo, Brazilac je nedavno s PSG-om otputovao na azijsku turneju, kako je trener PSG-a Tuchel i rekao da će napraviti, ali vrlo lako se moglo dogoditi da i ne bude tako. Soccerlink tvrdi da je Barcelona tražila od Neymara da bojkotira turneju i tako izazove raskol u svlačionici nakon kojeg bi mogao iznuditi odlazak iz Pariza 

Katalonci su dosad za Neymara nudili razne pakete u kojima je uvijek bila određena svota novca i jedan ili više igrača, često i naš Ivan Rakitić, a ovim potezom pokušali su izazvati dodatan nered u svlačionici PSG-a kako bi snizili cijenu za Neymara. Vjerojatno je i to jedan od razloga zbog kojih se, barem zasad, nalaze u nemilosti uprave Parižana. 

Pročitajte više