transferi

Marca: Prvi je trebao otići Modrić, ali...

Foto: Profimedia

DOGAĐA se ono za što se mislilo da je nemoguće. Casemiro, legenda Reala i nezamjenjivi član momčadi koja je osvojila pet europskih naslova, napušta klub u kojem je devet godina. Razlog je što Manchester Unitedu očajnički treba defenzivni veznjak njegove, najviše klase i zato Realu nudi 70 milijuna eura. Florentino Perez prihvaća takvu odštetu za 30-godišnjaka te se Casemiro u sljedeća dva dana očekuje na liječničkim pregledima u Manchesteru. 

Šok za realovce

Casemiro je u Real Madrid stigao iz Sao Paula 2013. godine za samo šest milijuna eura. Bio je posuđen Portu na jednu sezonu, a 2016. godine uzeo je mjesto u Realovoj vezi i stekao status jedne od legendi kluba. Za Real je odigrao 336 utakmica i osvojio 18 trofeja, među kojima tri španjolska i pet europskih naslova. Zato je njegov odlazak u dobi kada još puno može dati za Real šok ne samo za navijače tog kluba nego i za španjolsku sportsku javnost. 

Tako tekst tim povodom intonira i Marca. Najčitaniji španjolski list pod naslovom "Kraj najbolje veze u povijesti Reala" piše: "Došlo je do onoga što nitko nije htio, kraja legendarnog trojca veznjaka CMK, Svetog Trojstva Reala. Zakoni vremena i prirode nalagali su da do toga dođe odlaskom Luke Modrića jer on ima 37 godinu i morao bi prvi napustiti Real.

Svi su očekivali da prvi ode Modrić

Ali to neće napraviti ni on, pa ni Toni Kroos (32), nego najmlađi. Casemiro (30) odlazi, i to u klub jako bogate povijesti, ali koji je posljednjih godina i sada svjetlosnim godinama daleko iza Reala." Marca dodaje: "Casemirov odlazak znači kraj Realove ere koja je startala početkom 2016.

Tada mu je Zidane konačno u Realu dao ulogu sidra koje je temelj i oslonac za Kroosovu lasersku distribuciju i Modrićev čarobni svjetionik. Sve što je nakon toga Real osvojio zasluga je Svetog Trojstva, pa tako i europski naslov osvojen proljetos.

Tri legende tada su potvrdile veličinu time što su Real opet vodile do pehara Lige prvaka protiv Liverpoola. Iako je Valverde igrao sjajno, Camavinga se odmah nametnuo, a Ceballos odlično odradio kraj sezone, jedan podatak pokazuje koliko Realu znači njegov Bermudski trokut na centru.

Sveto Trojstvo i Bermudski trokut

Samo je Benzema više puta bio u početnih 11 od Modrića, koji je s njim tako igrao 259 puta, i Kroosa, koji ima 237 takvih utakmica. Casemiro je odigrao gotovo 18 tisuća minuta s dvojicom kolega iz veze s kojima se ritualno fotografirao uz svaki trofej koji su osvojili. Casemiro je nedavno bio i MVP europskog Superkupa koji je Real uzeo."

Španjolci zaključuju: "CMK zauzima najviše mjesto u Realovoj povijesti. Zajedno su osvojili četiri europska naslova, više od ijedne veze najvećeg kluba. Redondo, Karembeu i Seedorf su bili vrhunski svakako, a posebno prilikom osvajanja europskog naslova 1998., ali ne mogu stati u istu rečenicu s pothvatima CMK-a.

Redondo, Karembeu i Seedorf ili Zidane, Figo i Makelele ne mogu im ni prići

Zidane, Figo, Makelele i Solari osvojili su LP 2002. Desetu europsku titulu donijeli su u vezi Modrić, Di Maria i Isco. Svi oni ostavili su pečat na Realovoj povijesti, ali nitko ni blizu kao trio koji se nakon šest godina suverene vladavine razbija Casemirovim odlaskom u nesigurnu budućnost Uniteda."

Pročitajte više