HRVATSKI NOGOMETAŠI

Marca: Rakitić gori. Vratio je Barcelonu korijenima i donio joj utakmicu sezone

Foto: EPA

IVAN RAKITIĆ je za igru u važnoj pobjedi Barcelone nad Borussijom Dortmund (3:1) u petom kolu Lige prvaka dobio ovacije Camp Noua, ali i ode u najčitanijem španjolskom dnevniku.

Barcelona ga nakon pet godina tjera, ali ako već mora otići, to radi u velikom stilu. Tek drugi put ove sezone, po svemu sudeći njegove posljednje u Barceloni, bio je prvotimac momčadi u kojoj je do jučer bio nezamjenjivi član.

Ali za 78 minuta u igri protiv viceprvaka Njemačke pokazao je Barceloni bez kakve klase ostaje. Osim velike pogreške odmah na početku utakmice, kada je na centru predao loptu Borussiji koja je poklon zamalo pretvorila u gol, odigrao je sjajan meč. 

Ističe to i Marca: "Odlično se oporavio nakon što je na samom startu zamalo skrivio gol za Borussiju. Ali kiks ga nije poljuljao i nakon toga je odlično igrao."

Isti izvor pod egidom "On fire", kojom ističe igrača koji je "gorio", dakle posebno se istaknuo dobrom igrom, napominje: "Povratak Rakitića i Busquetsa u momčad značio je Barcelonin povratak korijenima jer s njima se u momčad vratila i ravnoteža, a mladi i sjajni Frenkie de Jong odlično se slagao s dvojicom simbola Barce."

U istom dijelu nastavlja: "Zahvaljujući balansu koji joj je donio Rakitić, Barcelona je odigrala najbolju utakmicu u Ligi prvaka ove sezone i prvi put zasluženo pobijedila. Jer protiv Slavije i Intera se provukla. Rakitićevim povratkom konačno smo u sezoni punoj sumnji vidjeli dobru igru cijele momčadi."

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više