IVAN RAKITIĆ

Marca: Rakitić je dobio "otkaz" od Camp Noua

Foto: Getty Images

IVAN RAKITIĆ ima najlošiju sezonu u karijeri i od ljeta 2019. igra manje nego ikad. Izgubio je mjesto standardnog igrača u Barceloni u kojoj je od srpnja 2014. pa je javno govorio o nezadovoljstvu svojim statusom.

Čini se da polako puca veza njega i navijača, barem ako je suditi po tekstu Marce koja kao dokaz navodi glasne zvižduke hrvatskom veznjaku. 

Rakitiću zvižduci, Vidalu pljesak

Dogodilo se to u subotu u pobjedi nad Real Sociedadom 1:0 kada je 32-godišnjak izlazio iz igre u 74. minuti. Umjesto njega ušao je Čileanac Arturo Vidal, a Rakitića su prilikom izlaska iz igre neki navijači nagradili - zvižducima.

Vidala su, pak, prilikom ulaska pozdravili pljeskom.

"Camp Nou je dao otkaz Rakitiću", Marcin je naslov teksta u kojem objašnjava kako je došlo do pucanja nekad čvrste veze igrača, kluba i navijača.

Rakitić je igru napustio sedam minuta prije pobjedničkog gola Lionela Messija iz penala, a dotad je Barcelona, kao i Rakitić, imala frustrirajuće slabu utakmicu, pišu Španjolci.

Rakitić otvoreno kritizirao upravu

Da je konekcija nepovratno pukla, potvrdile su i Ivanove kritike upravi nakon 1:1 kod Napolija u osmini finala Lige prvaka kada ih je otvoreno kritizirao.

Barceloni, nije sporno, nedostaje širine u kadru pa je Rakitić poslao poruku upravi s kojom igrači u posljednje vrijeme nisu na jednakoj valnoj duljini.

"Da, ali to su odgovorni sve već znali", rekao je 31-godišnji veznjak.

Kada su ga novinari upitali ima li Barcelona potrebnu širinu kadra, kratko je odgovorio:

"Rješenje je takvo kakvo je. Mi koji smo ovdje skupit ćemo snage jer imamo vrlo važnu utakmicu u uzvratu."

Hrvatski reprezentativac ove sezone ima 31 nastup i tek 1400 minuta nogometa. Ima i četiri asistencije.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više