TRANSFERI

Marca: Ramos želi otići iz Reala

Foto: EPA

SERGIO RAMOS šokirao je sve svojom najavom da napušta Real Madrid, prenosi ugledna španjolska Marca.

Budućnost kapetana prvaka Europe pod velikim je upitnikom, a jučer je poznati španjolski novinar Josep Pedrerol u svojoj emisiji El Chiringuito otkrio nove detalje oko toga.

Navodno su se Manchester United i Paris Saint-Germain više puta tijekom sezone raspitivali za usluge španjolskog reprezentativca, ali bi iz Reala uvijek dobili negativan odgovor.

Ovoga puta, tvrdi El Chiringuito, stvari su drugačije. Kapetan Reala želi otići i smatra da mu je potrebna velika životna promjena, kako u smislu karijere tako i u osobnom kontekstu.

Sastanak s Perezom u Ramosovoj kući koji nije urodio plodom

Marca navodi da se Ramos sukobio s predsjednikom kluba Florentinom Perezom nakon šokantnog ispadanja od Ajaxa iz Lige prvaka ove sezone. To je, navode, također jedan od razloga Ramosove želje za odlaskom iz Madrida.

Ramos i predsjednik kluba Florentino Perez sastali su se prije dva tjedna u Ramosovom domu. Sastanku su nazočili još i igračev otac i njegov brat Rene koji mu je ujedno i agent. Kapetan Reala je na sastanku objasnio Perezu kako se osjeća te da razmišlja o odlasku, ali je Perez spustio loptu na zemlju uz dogovora se opet sastanu za nekoliko tjedana.

Puklo je nakon Ajaxa i Ramosove ishitrene odluke da se u prvoj utakmici očisti od kartona jer je smatrao da je Real dovršio posao

Razlog Ramosovog nezadovoljstva je rasprava s Florentinom Perezom do koje je došlo poslije ispadanja Kraljevskog kluba od Ajaxa u Ligi prvaka. Ramos tu utakmicu nije igrao jer je u prethodnoj u Amsterdamu namjerno zaradio žuti karton kako bi očistio kartone pred nastavak natjecanja.

Bio je uvjeren da je Real završio posao prije uzvrata. Na njegovu žalost, Ajax je čudesnim podvigom na Santiago Bernabeuu dokazao suprotno, a Ramos je bio predmet podsmijeha zbog ishitrene i nepromišljene odluke.

Međutim, Perezu ti nije bilo nimalo smiješno i zabavno već je žestoko zamjerio kapetan zbog čega je došlo do svađe.

Odnosi su nakon svađe zahladili i teško je za očekivati da se mogu promijeniti

Od tog trenutka odnosi su zahladili, a Ramos se razočarao i počeo razmišljati o budućnosti van Real Madrida. Perezova posjeta nije promijenila njegov stav, tako da je igrač trenutno bliži odlasku nego ostanku u klubu.

Ugovor s Realom reprezentativca Španjolske veže do 2021. godine, ima otkupnu klauzulu od 200 milijuna eura, ali jasno je da ga nitko neće platiti toliko. Pogotovo jer ima 33 godine i na zalasku je karijere.

Interesa za Ramosa neće manjkati

No zainteresiranih će svakako biti. Manchester United, Juventus, Arsenal, Milan i još neki klubovi traže stopere za sezonu koja dolazi.

Ako se ovi navodi Marce pokažu istinitima, na ljeto bi nas mogla očekivati nova velika transferna saga.

Sergio Ramos ove sezone za Real je sakupio 41 nastup, ali je često bio samo jedan u nizu igrača koji su igrali loše i zbog kojih je Realov rezultat dosta patio u jednoj od najlošijih klupskih sezona u povijesti.

Standings provided by Sofascore LiveScore
 

 

 

Pročitajte više