Marca: Real danas u Barceloni ide u opću ofenzivu. Modrić mu je tajno oružje

Foto: EPA

EL CLASICO, jedan od najvećih derbija, od 16:15 na Olimpijskom stadionu u Barceloni igraju tamošnji privremeni domaćin i Real. Aktualni prvak dočekuje lidera u 12. kolu La Lige. U Realovoj momčadi je jedna velika novost. Iz prvog sastava ispada Eduardo Camavinga, koji je, premda veznjak, jako dobro pokrivao lijevi bok. Na tu poziciju se vraća igrač koji je doista bek, ali je vječno ozlijeđen. Ferland Mendy je ove godine zbog ozljeda propustio čak 39 utakmica, ali neće i današnju.

Camavingi će se na klupi pridružiti Luka Modrić, iako je 38-godišnjak sjajno odigrao, i to kompletnu, utakmicu Lige prvaka kod Brage prije tri dana. U vezi će biti Toni Kroos, Aurelien Tchouameni, Federico Valverde i Jude Bellingham. "Kako da objasnim igraču kao što je Modrić da neće igrati od početka ovakvu utakmicu? On je profesionalac i ne traži objašnjenje", izjavio je na jučerašnjoj konferenciji za medije Carlo Ancelotti.

Kroos je preuzeo Modrićevo mjesto i ulogu

Marca dodaje da je Modrićevo mjesto i ulogu u momčadi preuzeo pet godina mlađi Toni Kroos, jedini veteranski veznjak preostao u prvoj postavi koju su preuzeli mladići. "Kroos će protiv Barcelone raditi ono što je godinama činio Modrić: voditi igru Reala i davati joj ritam", piše Marca i dodaje: "Činjenica je da je Modrić protiv Brage bio jako dobar, ali tamo je igrao samo zato što je Ancelotti odmarao Kroosa za Barcelonu."

Marca otkriva plan Realovog trenera za superderbi te Modrićevu ulogu u njemu: "Ancelotti će od početka krenuti u opću ofenzivu, želi što prije osigurati tri boda. Startat će bez kalkulacija, ali jedno oružje će čuvati za kasnije, ako mu inicijalni plan ne uspije. To posebno oružje je Modrić."

Pročitajte više