Marca: Real je bespomoćan bez Ronalda, a Barcelona može bez Messija

Foto: Getty Images / Guliver Image

EL CLASICO, koji od 16:15 sati na Camp Nouu igraju Barcelona i Real u 10. kolu La lige, proći će bez Lionela Messija i Cristiana Ronalda. Argentinac je zbog ozljede ruke prinuđen pauzirati, dok je Portugalac napustio aktualnog europskog prvaka tijekom ljeta i postao član Juventusa. Zanimljivo, statistika i rezultati otkrivaju kako je puno teže Realu bez Ronalda nego Barci bez Messija.

I dok su Katalonci bez kapetana svladali Sevillu 4:2 (izašao u 26. minuti) i Inter 2:0 u Ligi prvaka bez problema, momčad iz Madrida je samo jednom slavila u posljednjih šest utakmica (četiri poraza i remi). Zabio je Real samo tri gola u spomenutim utakmicama te se tu najbolje osjetilo odsustvo sjajnog Portugalca, koji dominira s Juventusom i već je postigao sedam golova i upisao četiri asistencije do sada. 

"Ronaldo previše nedostaje Realu. Njegov karakter, njegovo kretanje i golovi koji su gurali momčad naprijed. Tijekom ljeta Real nije uspio pronaći adekvatnu zamjenu za njega, što se itekako osjeća na terenu ove sezone. Barcelona ima rješenja bez Messija, što je pokazala protiv Intera u Ligi prvaka, a Real se naprijed muči, nema igrača koji garantira pogotke te je bespomoćan", piše Marca.

Naravno, i odlazak Zinedinea Zidanea velik je udarac za Real, ali je realizacija jedan od najvećih problema ekipe Julena Lopeteguija. 

Hoće li Benzema, Bale i društvo proraditi u srcu Gaudijevog grada ili će se kriza Reala nastaviti, saznat ćemo vrlo brzo. 

Pročitajte više