Marca: Real na ljeto kupuje vrhunskog napadača, četiri igrača su mete

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAKON 1:2 poraza od Cityja u prvom susretu osmine finala Lige prvaka postalo je jasno da Real nakon odlaska Cristiana Ronalda u Juventus nema za vrhunske domete toliko potreban X faktor u napadu.

Madriđani su protiv Građana bili jalovi, bezidejni u igri prema naprijed, a jedina prava opasnost bio je mlađahni Vinícius Júnior koji  je još uvijek premlad. Karim Benzema je vrhunski igrač, ali nije klasa koja sama rješava utakmice. Jednostavno, Real je u igri prema naprijed bio bezopasan, a momčad koja pretendira na naslov prvaka Europe tako si nešto ne smije dopustiti.

Madriđani su na rubu ispadanja iz Europe već na prvoj stepenici nokaut faze, a Realov bilten Marca doznaje da je uprava Kraljeva već počela operacije rekonstrukcije momčadi za iduću sezonu. Jasno, prioritet je klasni napadač.

Nakon odlaska Ronalda Real je doveo Marijana Diaza iz Lyona, a idućeg ljeta Luku Jovića iz Eintrachta. Prvonavedeni je postigao četiri gola za 790 minuta na terenu, a srpski golgeter je na učinku od dva pogotka za 770 minuta. Dakle, pokazali su se kao totalni promašaji.

Marca piše da Real ovo ljeto planira dovesti nekog od ove četvorice igrača – Kyliana Mbappéa, Erlinga Halanda, Timoa Wernera iz Leipziga i Interova sjajnog Lautaroa Martineza.

Ugledni španjolski sportski novinar Melchor Miralles prije dva dana je u eteru Radio Marce otkrio da je uprava Reala započela pregovore s Borussijom Dortmund oko transfera Erlinga Halanda. Cijena je navodno 75 milijuna eura, no za očekivati je da će do ljeta taj iznos premašiti brojku od 100 milijuna.

Marca navodi da bi glavni adut u pregovorima oko Halanda bio odličan odnos koji kraljevski klub ima s Halandovim agentom Minom Raiolom.

Mbappé je davna želja Reala, posebno Zinedinea Zidanea, ali PSG će za njega tražiti pravo bogatstvo, odnosno iznos koji će srušiti Neymarov rekord od 222 milijuna eura.

Tako da su Werner i Martinez realnije opcije.

Pročitajte više