TRANSFERI

Marca: Ronaldo u Atleticu? Ovih 10 stvari treba znati da bi se shvatila priča

Foto: EPA

NOGOMETNA budućnost Cristiana Ronalda i dalje je neizvjesna, a najčešće se spominje da on želi napustiti Manchester United i preseliti u klub s kojim bi se borio za trofeje. U tim kombinacijama jasnije od ostalih nazire se transfer u Atletico Madrid, javljaju svjetski mediji. Marca tome danas posvećuje poseban tekst kroz 10 točaka koje treba znati kad su u pitanju portugalski napadač i njegov mogući dolazak u Atletico.

Piše se tako da je on zatražio raskid ugovora s Unitedom, ali i da si Atletico u ovom trenutku financijski ne može dopustiti takav transfer. Dodaje se i da se u krugovima bliskima Ronaldu ne isključuje mogućnost njegova dolaska u Atletico.

1. Financijski neizvedivo, ali s potencijalno visokim prihodima

Atletico nema financijskih sredstava da bi si priuštio Ronalda u ovom trenutku, a niti dovoljno za njegova visoka primanja. Ipak, svjesni su u klubu da bi njegovim dolaskom sponzori nahrlili i da bi tako mogli popraviti financijsko stanje.

2. Morala bi otići dvojica napadača ili nositelja igre

Jedan bi bio Alvaro Morata, drugi ili Saul Niguez ili Thomas Lemar.

3. Ronaldo bi morao pristati na manju plaću

Očekuje se da bi Ronaldo to i napravio za šansu da nastupa u Ligi prvaka.

4. Ronaldo želi nastupati u europskom natjecanju

To je i glavni razlog zbog kojeg se pokušao prodati u Chelsea ili Bayern. Njemu je borba za trofeje imperativ, a Atletico mu to može ponuditi.

5. Nema drugih opcija za transfer

Atletico mu je zadnja šansa nakon što su ga mnogi klubovi već odbili.

6. Nagovara ga se na ostanak u Unitedu

Njemu bliski ljudi zagovaraju tu opciju. Uvjereni su da može vratiti Manchester United na staze slave.

7. Realova legenda

Ronaldo bi se s velikim zadovoljstvom vratio u Madrid, ali njegov dolazak u Atletico bio bi udarac za navijače Reala čija je legenda i najbolji strijelac u povijesti kluba.

8. Doček navijača

Ronaldo se sukobljavao s navijačima Atletica kao Juventusov igrač, a nanio im je dosta boli kad je igrao za Real Madrid. Ne postoji klub kojem je zabio više golova.

9. Simeone ga želi

Atleticov trener sigurno ne bi imao ništa protiv dolaska igrača od kojeg može dobiti 30-ak golova u sezoni. Dosad ga se nije pitalo što misli o mogućem dolasku Ronalda.

10. Zaključak: Ronaldov dolazak ne treba isključiti

Postoje sumnje u takav rasplet priče, ali ne treba isključiti mogućnost transfera Ronalda u Atletico Madrid, zaključuje se.

Pročitajte više