Marca: Samo je jedan Galacticos gori od Edena Hazarda

Foto: Guliver Image/Getty Images

DOLAZAK Luisa Figa 2000. u Real označio je početak Perezove politike stvaranja Galacticosa. Plan mu je bio svake sezone dovesti na Bernabeu najveću svjetsku zvijezdu bez obzira na cijenu.

Perez je tvrdio da je Real najveći klub na svijetu za koji moraju igrati samo najbolji. Crème de la crème svjetskog nogometa. Samo i isključivo elita. Godine 2001. Zinedine Zidane stigao je iz Juventusa, a taj je transfer težak 77,5 milijuna eura bio svjetski rekord. Slijedio ga je Ronaldo 2002., David Beckham 2003., Michael Owen 2004., Robinho 2005., Kaka 2009. i Karim Benzema 2009., Gareth Bale 2014. i James Rodriguez 2014.

Florentino Perez od svoje ideje stvaranja zvjezdanog Reala ne odstupa ni danas, pa je tako ovo ljeto u Madrid za vrtoglavih 100 milijuna eura iz Chelseaja stigao Eden Hazard.

Sjajni Belgijac je trebao biti pokretač novog snažnog i šampionskog Reala, piše Realu bliska Marca, međutim za sada je pokazao jedino da je statistički drugi najgori Galacticos, odmah iza Michaela Owena.

Cristiano Ronaldo je u prvom mjesecu u Madridu zabio devet golova i imao je jednu asistenciju prije nego se ozlijedio protiv Marseillea. Prvi poraz u sezoni 2009./2010. Real je doživio protiv Seville u prvoj utakmici bez Ronalda.

Davidu Beckhamu, Ronaldu, Zinedine Zidaneu ili Luisu Figu nije trebalo puno da zabiju gol i upišu asistenciju, njih četvorica to su napravila već u prvoj utakmici u dresu Reala, dok je Hazard bez gola ili asistencije u četiri utakmice. 

Gori od njega na početku karijere u Realu bio je samo Owen kojem je trebalo čak šest utakmica da zabije gol.

Zanimljivo, Englez je prvi put zabio u Ligi prvaka protiv Dinama iz Kijeva, a Hazard će večeras imati priliku isto to napraviti jer Real igra protiv Club Bruggea na domaćem terenu.

Belgijanac je za sada odigrao 267 minuta, tri susreta La Lige i jedan Lige prvaka, ali nije se upisao u strijelce ili asistente.

Pročitajte više