real madrid

Marca: Srbin se činio kao dobra kupnja. Sad moli za drugu šansu u Realu

Foto: EPA-EFE

LUKA JOVIĆ vratio se ovog ljeta u Real nakon što je drugi dio prošle sezone bio na posudbi u Eintrachtu.

Njemački klub prodao je Jovića Realu u ljeto 2019. godine za 63 milijuna eura, ali se srpski napadač nije snašao u Madridu. U 32 nastupa za Real (34 minute po utakmici), Jović je zabio dva gola uz dvije asistencije i ni po čemu nije opravdao golemi novac koji je u njega uložen. 

"Jović se činio kao odličan transfer. Real ga je doveo nakon velike borbe s Barcom, Chelseajem i Bayernom, a trebao je biti pomoć Karimu Benzemi nakon odlaska Cristiana Ronalda. Dvije godine kasnije, Jović je proslavio samo dva gola i zbog tog razloga i njegove loše adaptacije Real razmatra ponude za Jovića ovog ljeta. No, Jović ne želi otići iz Reala i moli za novu priliku. Smatra da ima kvalitetu za Real i to želi i dokazati, a kad su brojke u pitanju, poziva se na statistiku. Smatra da je dobio premalo prilika, nešto više od 30 minuta po utakmici i tvrdi da mu Zidane nikad nije dao pravu šansu. Nada se da će mu Ancelotti više vjerovati. Jović ne traži da bude u početnoj postavi, ali da redovito igra", piše Marca.

Ancelotti je već u prvoj prijateljskoj utakmici protiv Rangersa (1:2) Joviću dao 45 minuta, a novu priliku trebao i dobiti u nedjelju protiv Milana. 

"U Realu ovog ljeta nikoga neće tjerati jer je klub manje-više u redu sa salary capom i plaćama igrača. No, eventualni dolazak Kyliana Mbappea mogao bi sve promijeniti, a onda bi se Jović i još neki igrači našli na transfer listi. Zasad je on i dalje dio momčadi, a čini se da Ancelotti vjeruje da se Srbin može popraviti. Treba reći i da je imao ozljedu zbog koje nije trenirao s momčadi dva tjedna i pred njim je period u kojem može pokazati je li igrač za Real ili igrač za transfer-listu", dodaje Marca.

Pročitajte više